Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Phillip Cocu: ''Zanka' Jörgensen heeft stappen gemaakt'

6 december 2013 18:36

Mathias 'Zanka' Jörgensen krijgt zaterdag waarschijnlijk een basisplaats bij PSV. De Deen haalde vorig seizoen niet het niveau dat van een Deens international verwacht mag worden. Dick Advocaat zette hem dan ook nauwelijks in, maar Phillip Cocu heeft vertrouwen in 'Zanka'. "Anders zou hij niet bij de selectie zitten."

"Zanka heeft het vorig jaar heel moeilijk gehad", weet Cocu. "Misschien kwam dat nog door zijn zware blessure. Tijdens de trainingen maakt hij nu echter een goede indruk. Hij is ook al een paar keer ingevallen. Hij is een optie voor het duel met Vitesse."

Uitstraling
Zanka heeft in vergelijking met vorig voetbalseizoen 'stappen gemaakt', vindt Cocu. "Dat zie je ook in zijn uitstraling. Tijdens de kansen die je krijgt, moet je laten zien dat je er staat."

PSV mist tegen Vitesse Jeffrey Bruma. Die is geschorst naar aanleiding van de twee gele kaarten die hij zondag kreeg tijdens de topper tegen Feyenoord.

Geen Willems
Ook Jetro Willems ontbreekt. De linksback is nog niet fit genoeg na de botkneuzing in zijn knie die hij opliep tijdens een interland met het Nederlands elftal.

Georginio Wijnaldum en Tim Matavz worden pas volgend jaar terug verwacht.




Discussieer mee op de forums


Tags

zanka cocu jorgensen uitstraling vitesse willems advocaat botkneuzing bruma feyenoord jeffrey jetro matavz tim topper wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte