Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: René van de Kerkhof: ‘PSV moet Finnbogasson en Alex halen’

9 december 2013 09:55

Opvallend mild zijn de gebroeders Van de Kerkhof over PSV na het nieuwe dieptepunt dit seizoen. In eigen stadion werd PSV zaterdag na rust weggetikt door Vitesse met 2-6 als ontluisterend gevolg, maar de broers zagen ook goede dingen. “De eerste helft was echt niet slecht, maar de tweede helft na de 1-2 toen was het geloof weg. Dat is wel jammer.”
Volgens René van de Kerkhof was het breekpunt de rode kaart voor Vitesse-speler Havenaar die niet werd gegeven. "Die karatetrap van Havenaar tegen Schaars was gewoon rood", vindt René. "Een zwakke scheidsrechter (Bas Nijhuis red.) die hiervoor had moeten fluiten. Als je het niveau van de scheidsrechters ziet… Hij deed weer alles om zichzelf in beeld te zetten." Willy wijst nog een andere 'boosdoener' aan. "Piet Velthuizen stond goed te keepen bij Vitesse. Het had zo 2-0 of 3-0 kunnen zijn."

Individuele fouten
Maar uiteraard zagen de broers bij PSV ook het een en ander verkeerd gaan. Willy: "Ik vond het een goede eerste helft en dan krijg je weer individuele fouten van spelers die niet opletten. Je moet proberen het achter dicht te houden, maar de laatste 20 minuten van de tweede helft waren ze de weg kwijt. Heel sportief hoe de supporters het op hebben gepakt, maar heel diep in het hart kijkend is het een dramaseizoen. Komende zondag FC Utrecht, dat zal ook niet makkelijk worden."

Tijd voor versterking? "Als ik het voor het zeggen had, dan denk ik bijvoorbeeld aan Finnbogason van Heerenveen", zegt René. "In de verdediging eventueel Alex. Ik weet niet of het haalbaar is." Ook Willy denkt aan versterkingen in de winterstop. "Misschien zit er nog een leuk kerstcadeautje in, maar je moet wel door met deze groep. Er moet wel wat worden gedaan voor de korte termijn, maar voor de lange termijn moet je hier aan vast houden."




Tags

kerkhof vitesse willy broers finnbogasson havenaar boosdoener breekpunt dieptepunt dramaseizoen finnbogason gebroeders heerenveen karatetrap kerstcadeautje kijkend mild nijhuis ontluisterend utrecht velthuizen weggetikt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot soccernews tuchtcommissie vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage