Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Harry van Raaij: Uitspraken PSV-directeur Sanders schadelijk voor club

10 december 2013 16:05

De suggestie van PSV-directeur Tiny Sanders om een jaartje geen Europees voetbal te spelen, is schadelijk voor de club. Dat zegt oud-voorzitter Harry van Raaij van PSV. Volgens Van Raaij twijfelen sommige sponsors vanwege de bijgestelde ambities of ze hun contracten nog wel moeten verlengen.
Door een jaartje niet Europees te spelen gooit PSV de ambitie overboord die het altijd moet hebben, meent Van Raaij. "Ik hoor nu al dat mensen van de businessclub en de sponsors twijfelen of ze hun contracten willen verlengen voor de komende periode."

Europese exposure
In een interview met de NOS zei directeur Tiny Sanders dat het misschien beter is als PSV een jaar geen Europees voetbal speelt. Het zou de jonge ploeg tijd en rust geven, meent Sanders. Van Raaij is hier 'absoluut niet mee eens'.

"De continuïteit van PSV is alleen gegarandeerd als het minimaal meedoet in de Nederlandse top. Waarom zou een sponsor als Philips er nog zoveel geld in steken? Die zijn met name geïnteresseerd in Europese exposure", zegt Van Raaij tegen Omroep Brabant.

Directie moet in spiegel kijken
"Je hebt vorig jaar een beleid ingezet om landskampioen te worden. Dat is mislukt. Nu heb je een beleid ingezet om te verjongen maar wel met de ambitie om met de bovenste ploegen mee te doen. Ook dat is mislukt. Je moet af en toe in de spiegel kijken en je afvragen: hoe kunnen we het roer omgooien en welke mensen kunnen we daarbij betrekken om het schip op een goede wijze te laten varen."

Bedoelt Van Raaij hiermee dat de top van PSV moet opstappen? De oud-voorzitter zegt daar het volgende over: "Als ze de missie die er ligt niet aankunnen, dan moeten ze het aan anderen overlaten. Ik zeg niet dat ze moeten opstappen. Ze moeten er wel van overtuigd zijn dat ze het kunnen. Het is de laatste jaren structureel fout gegaan", voegt de oud-voorzitter er nog aan toe.




Tags

raaij sanders schadelijk exposure sponsors tiny aankunnen bijgestelde businessclub nos omgooien overboord roer sponsor suggestie verjongen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage