Transparent
Inloggen
Sluiten

Bruggink held van de avond

18 maart 2000 23:17

Verslaggever: RvW

Arnold Bruggink was met zijn 4 achtereenvolgende goals de held van de avond in het Philips Stadion. De spits van PSV had in zijn carriere nog nooit meer dan twee goals in een wedstrijd gescoord. Dat hij nu dan 4 keer scoorde kon hij eerder alleen maar dromen.

Na de goals, met name de eerste, wees hij naar Van Nistelrooy, die alles vanaf de tribune bekeek. De topscorer van PSV had Bruggink dan ook laten weten hem gedag te zegen als hij scoorde. 'Het is ontzettend jammer voor van nistelrooy dat hij er niet bij is, zeker nu we op weg zijn naar het kampioenschap. Zonde dat hij dit moet missen.' aldus de altijd collegiale Bruggink.

Dat hij altijd oog voor anderen heeft, bleek ook uit het feit dat hij zijn 5e goal vanavond liet liggen omdat hij vanuit een betere positie de bal afgaf naar een andere speler (Van Bommel). 'Als spits zijnde moet je de 5de binnen schieten, maar ik had al zoveel goede ballen van alles en iederene gehad dat ik de bal wilde afgeven en de kans aan anderen laten'.

Nilisliet weten het fantastisch te vinden voor Bruggink. Hij had heel veel respect voor de manier van spelen van Bruggink, zeker met de druk die op zijn schouders rust, nu alles op hem is gericht omdat Nilis en Van Nistelrooy waarschijnlijk vertrekken.

'Als je dan op deze manier 4 keer scoort, is dat fantastisch. ik hoop dat hij in de toekomst dezelfde weg tegemoet gaat als zijn voorgangers bij PSV, de kwaliteiten heeft hij daarvoor' aldus Nilis.

Meer op




Tags

bruggink nistelrooy nilis afgaf arnold bommel collegiale gedag iederene nilisliet topscorer zegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage