Gelijkspel redelijk resultaat voor PSV

21 februari 2002 20:54

PSV heeft vanavond in een Philips Stadion een redelijk resultaat behaald tegen Leeds, zeker als het vertoonde spel in aanmerking genomen wordt. In Eindhoven bleef het in de heenwedstrijd 0-0. Volgende week donderdag zal de return worden gespeeld in Leeds. PSV mag dan niet verliezen, maar heeft aan een gelijkspel met doelpunten voldoende om door te komen naar de volgende ronde. De eerste helft was bij vlagen gevaarlijk voor beide partijen. Aan de kant van PSV moest twee keer op de doellijn een inzet worden gered. Van de andere kant maakte een verdediger van Leeds hands, hetgeen door de scheidsrechter gemist werd.

In de tweede helft was Leeds de betere ploeg. Pas naarmate de tweede helft het einde naderde kwam PSV iets beter in de wedstrijd. Gerets verloor halverwege de tweede helft Hofland, in de eerste helft moest Bruggink er al geblesseerd vanaf. Zelf wisselde hij Vennegoor of Hesselink voor Kezman.

Uiteindelijk mocht PSV dus niet ontevreden zijn met het doelpuntloze gelijkspel. Het 'de nul houden' kan Europees nog wel eens heel belangrijk blijven. Want PSV zal tegen dit Leeds ook zeker kansen krijgen, daarvoor zal het dan wel een niveau hoger moeten gaan spelen.