PSV wint thuis van FC Twente: 3-2 !!!

8 februari 2014 20:37

PSV heeft na de uitzege bij Cambuur thuis weten te winnen van FC Twente. Voor de tweede keer in 15 (!) competitieduels wist PSV de Tukkers te verslaan. In het Philips Stadion werd het 3-2 voor PSV.

PSV startte uitstekend tegen FC Twente. Dat leverde een aantal mogelijkheden op, waarbij Ruiz al snel een grote kans onbenut liet. Na zeven minuten zorgde Arias voor de verdiende openingstreffer door in de korte hoek binnen te schieten. Na 23 minuten kwam PSV zelfs op 2-0 toen Locadia een voorzet op uitstekende wijze binnenkopte. Het was echter FC Twente dat in de eerste helft het betere van het spel had. De ploeg zette PSV goed vast en kreeg zelf diverse kansen op een treffer. PSV was echter voor de verandering veel effectiever dan de tegenstander. De aansluitingstreffer viel vlak voor rust van Promes.

In de rust zette Cocu tactisch enige zaken recht op het middenveld. Dat zorgde ervoor dat FC Twente PSV niet meer onder druk kon zetten en PSV zo aan voetballen toekwam. Het was de andere back, Willems, die de marge met een geplaatst schot weer op twee bracht. FC Twente probeerde het in de tweede helft wel, maar de controle was voor PSV. Toen Ebecilio zijn ploeg op 3-2 zette, was er de vrees dat PSV in de tweede helft weer in zou zakken. Dat gebeurde dit keer niet. Tot het einde bleef PSV de controle behouden. Daardoor konden de drie verdiende punten in het Philips Stadion blijven.