Topscorer VOH hoopt op spannende eindfase competitie

24 februari 2002 17:50

Verslaggever: RvW

Vennegoor of Hesselink was erg tevreden over de overwinning van PSV en zijn drie doelpunten. 'Ik hoorde van Arnold (Bruggink, red) in de kleedkamer dat Van Hooijdonk niet gescoord had. Dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.' Vennegoor of Hesselink staat nu alleen bovenaan op de topscorerslijst met 18 doelpunten. 'Het gaat altijd eerst om het resultaat, maar als je dan nog een paar doelpunten kan meepikken is dat natuurlijk extra leuk.' Het duurde lang voordat PSV op voorsprong kwam. 'Een wedstrijd zoals tegen FC Utrecht moet je gewoon winnen om mee te doen aan de kop, maar dat moet je eerst nog wel even doen. We werden een beetje geholpen door de vroege rode kaart. We speelden niet zo slecht, maar we maakten de kansen niet af. Vlak voor rust scoorde ik gelukkig de 1-0. Dan ga je lekker de rust in, later in de tweede helft beslisten we de wedstrijd defeinitief en dan is het heel mooi als je in de laatste 10 minuten nog 2 doelpunten mee kan pikken'.

De achterstand op Feyenoord is nu nog maar 2 verliespunten. 'Jammer dat Ajax gewonnen heeft' zei Vennegoor 'zij hebben op papier de beste kansen. Volgende week volgt Ajax - Feyenoord. Als ze elkaar dan nog punten afsnoepen dan zou het nog een leuke eindfase in de competitie kunnen worden.