Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV overklast Leeds United

28 februari 2002 21:03

Verslaggever: RvN

PSV heeft donderdagavond op schitterende wijze de kwartfinale van de UEFA Cup bereikt. Op Elland Road overklaste het Leeds United en won het uiteindelijk met 0-1 door een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink twee minuten voor tijd. PSV komt daardoor in de kwartfinale uit tegen Feyenoord. De overwinning van PSV kwam pas in de 88ste minuut tot stand, maar was meer dan verdiend.

In de eerste helft moest PSV een openingsoffensief van Leeds United doorstaan. Na een kwartier kwam PSV echt in de wedstrijd. De eerste helft ging verder gelijk op. Leeds United kreeg de betere kansen, omdat bij PSV de eindpass niet goed functioneerde. In balbezit was PSV al de betere ploeg.

In de tweede helft ging PSV een tandje hoger draaien en overklaste het Leeds United volledig. PSV kwam bijna niet in de problemen en kon vrijuit combineren. PSV miste alleen teveel kansen, waardoor de kans bleef bestaan dat PSV net als eerdere jaren nog uitgeschakeld zou kunnen worden ondanks het overwicht. Dat gebeurde uiteindelijk niet. In de slotfase wist Jan Vennegoor na ee bal op de lat van Lucius de bal binnen te koppen, waarna het feest voor de Eindhovenaren los kon barsten.


[later meer]

Meer op




Tags

leeds overklast vennegoor barsten eindpass elland feyenoord hesselink lucius openingsoffensief road tandje uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte