Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: ‘Memphis Depay kan beter nog een paar jaar bij PSV blijven’

24 maart 2014 20:13

“Als het slecht is, zeg ik dat. Ik kan dan moeilijk zeggen dat het goed is.” Willy van de Kerkhof blijft een kritisch volger van PSV ondanks dat hij een commerciële functie bij de Eindhovense voetbalclub heeft gekregen. De proef op de som nemen kon maandag alleen niet omdat PSV een makkelijk avondje had tegen Roda JC en inmiddels op plek twee is aanbeland.

"Misschien dat we de komende jaren het budget van PSV kunnen verhogen", zegt Willy vanuit zijn nieuwe commerciële functie. "Wat we nodig hebben om op topniveau te opereren is eigenlijk honderd miljoen. Ik denk dat het een goede zaak is om meer oud spelers te betrekken bij PSV. We hadden afgelopen weekend een reünie en dat was geweldig. Dan hoor je van meer oud-spelers dat ze wel iets meer zouden willen doen."

PSV moet meer scoren
Ook zonder dat geld gaat het de laatste tijd goed met PSV. Tegen Roda JC werd alweer de achtste overwinning op rij bijgeschreven. "Ja, PSV speelde goed. Maar ze moeten wel meer doelpunten maken", vindt broer René. "Depay was goed op dreef. Hij scoorde zelf niet, maar hij had wel een aandeel in de zege. Hij was gretig, maar hij moet niet alleen voor zichzelf spelen. Hij moet meer aan het teambelang denken. Als hij dat doet, dan denk ik dat hij gaat groeien. Met deze vorm is het toch wel een speler die meegaat naar het WK."

Is Depay door zijn razendsnelle ontwikkeling straks nog wel te houden voor PSV? "Ja, dat moet je je altijd afvragen bij goede spelers. PSV moet voor de randvoorwaarden zorgen, dat PSV op een hoog niveau blijft spelen", weet Willy. René raadt Depay aan niet te snel voor het buitenland te kiezen. "Volgens mij heeft hij nog een contract voor twee jaar. Als hij verstandig is, volgt hij niet het traject van Zakaria Labyad (die op jonge leeftijd vertrok naar Sporting Lissabon en nu actief is bij Vitesse). Hij moet gewoon nog twee of drie jaar bij PSV blijven en dan zijn slag slaan."


De tweede plaats is zeer reëel
Voorlopig prijkt PSV op de tweede plaats van de ranglijst. Gaat dat ook zo blijven? "Dat zit er dik in", meent René. "Als Ajax de komende weken zijn plicht doet tegen Vitesse en FC Twente gloort er iets moois aan de horizon, namelijk die tweede plaats."

Willy vult aan: "Een cruciaal duel is natuurlijk PSV-Feyenoord. De tweede plaats zou geweldig zijn. Ook voor Tiny Sanders, maar ook voor mij, in verband met mijn nieuwe job zou het super zijn!"




Tags

depay willy roda vitesse aanbeland bijgeschreven dreef feyenoord gloort job kerkhof labyad lissabon meegaat plicht prijkt raadt reunie sanders sporting teambelang tiny topniveau twente verhogen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte