Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersgroeperingen zeggen vertrouwen op in Brands, Cocu en zijn technische staf

1 mei 2014 22:00 - Lighttown Madness

Via een statement hebben de supportersgroeperingen EHV Hools, EJK, PSV Ultras, Vak T en U, EFC youth, Lighttown Madness, Oostfront, Stadionbar De Aftrap en PSV Fans United het vertrouwen in Marcel Brands, Phillip Cocu en zijn technische staf opgezegd:

Al 6 jaar geen kampioen, tijd voor een volledig nieuw bestuur komend seizoen!
De verschillende fan groeperingen van PSV, hebben zaterdag 7 december 2013 een krachtig signaal afgegeven: we hebben een rood - wit hart en zullen ons team steunen tot de laatste snik, ondanks de zorgen en de frustraties over het sportieve verval van onze club in de eerste seizoenhelft. Van voetbalhoofstad van Nederland zijn we afgedaald naar een onwaardig niveau. Wij vonden toen, en vinden nu nog steeds, dat het proces moet stoppen en daarom richtten we ons toen met een groot spandoek tot de directie: WAKE UP !! Het is 5 voor twaalf.

Op het spandoek bevonden zich naast de “wake up call” tekst de portretten van de PSV-directeuren Brands en Sanders in twee bommen. De bommen betekenden dat als er de tweede helft van de competitie niets veranderden we willen dat de heren Brands en Sanders de club aan het eind van het verloren seizoen gaan verlaten. Korte tijd later werd bekend dat Sanders zijn contract niet wilde verlengen dus is zijn “bom” niet meer van toepassing.

Nu de tweede seizoenhelft bijna ten einde is gekomen zijn wij gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er niets is veranderd t.o.v. voorgaande seizoenen.

De beleidsbepalers zijn doorgegaan met het voeren van wanbeleid. Daar waar iedereen zag dat er versterkingen moesten komen tijdens de winterstop, werd er slechtst één speler gehuurd. De doelstellingen van PSV en Marcel Brands ten spijt zijn we er qua spel niet op vooruit gegaan. Zowel kwalitatief als mentaal gezien zijn er weinig tot geen verbeteringen te bespeuren bij de jonge spelers. Marcel Brands heeft de afgelopen 4 jaar met zijn visie kunnen zorg gedragen voor 4 van de 5 doelstellingen die hem opgelegd werden. Een positieve transferbalans, dure en langlopende contracten saneren, verjongen en doorstroming van eigen jeugd, transferwaarde creëren én het samenstellen van een winnend elftal dat om de prijzen speelt.

De belangrijkste doelstelling, dat broodnodige winnende elftal samenstellen, wat er voor zorgt dat PSV in een positief seizoen tot de laatste dag om de prijzen kan spelen, krijgt Marcel Brands keer op keer niet voor elkaar. De duizenden seizoenkaarthouders kopen tenslotte geen seizoenkaart omdat het technisch kader van de club in de persoon van Marcel Brands, een positieve transferbalans kan overleggen.

PSV slaat in 4 jaar tijd onder de huidige directie verschillende nieuwe wegen in, maar welke weg er daadwerkelijk gekozen wordt, blijft iedere keer een raadsel. Vrijwel ieder nieuw gekozen beleid gaat alsnog gepaard met fikse uitgaven aan transfers en tegelijkertijd een verjonging van de selectie, waardoor deze keer op keer, voornamelijk kwalitatief, karakterologisch en mentaal niet in balans is.

Het topsportklimaat is bij PSV al jaren volledig verdwenen. Ieder seizoen verschuilt de directie zich achter excuses zoals nu weer de fitheid van de spelers. Het moeten presteren en het moeten spelen om de hoogste plaatsten is geen must meer maar een leuke bijkomstigheid. De topsportcultuur van willen winnen is al seizoenen op rij verdwenen. Al seizoenen op rij roepen spelers na afloop van wedstrijden in koor: ‘Er had meer ingezeten’; ‘We waren niet scherp genoeg’, ‘We zijn te laks’, ‘We hebben er niet hard genoeg voor gestreden’, ‘Dit mag niet meer gebeuren’. Het behalen van de 4e plaats is voor sommige spelers een reden om te spreken van ‘een toch nog geslaagd seizoen’. Het niet opstellen van de sterkste spelers in de Europa League van vorig seizoen, getuigt niet van topsportklimaat.

Ook het aanstellen van Guus Hiddink als adviseur, midden in het seizoen, toont het gebrekkige topsportklimaat. Het toont aan dat de technische staf niet opgewassen is om bij een club te werken waar de fans het gewend zijn om aan het eind van een seizoen iets te vieren. De technische staf schiet dus ook duidelijk te kort.

Ook constateren de diverse fan groeperingen dat de Raad van Commissarissen (RVC) niet goed functioneert. Er wordt te veel naar het financiële aspect gekeken in plaats van naar sportieve prestaties. Daarin zijn zij dus te kort gekomen en daarom constateren wij dat er te weinig voetbalkennis bij de RVC zit. Het aanstellen van de Toon Gerbrands roept ook vraagtekens op. Niet alleen gezien de niet aanwezige binding met PSV, maar Gerbrands heeft ook niet in de Nederlandse voetbaltop gewerkt. Toch verdiend Gerbrands het voordeel van de twijfel, maar zullen we kritisch naar zijn werkwijze kijken.

Dat er veel spelers de club moeten gaan verlaten mag ook wel duidelijk zijn. Kwalitatief gezien kunnen er maar weinig het benodigde niveau om bij PSV te mogen voetballen aan. De onverschilligheid en desinteresse die ze regelmatig uitstralen zijn een regelrechte schande te noemen, met als dieptepunt hoe het merendeel van de spelers zich presenteerden tijdens de jaarlijkse Phoxy Clubdag van 23 april jl..

Er is een persoon met een sterke persoonlijkheid op trainingscomplex De Herdgang nodig die de vaak te verwende voetballers met beide benen op de grond houdt. Ook zal de opvolger van Marcel Brands de nieuwkomers bij de club duidelijk moeten maken dat er van spelers meer wordt verlangt dan een paar trainingen en wedstrijden. Neem dit op in het contract!

Weg topsportcultuur waar je je moet verantwoorden voor het mislopen van een Titel. Weg cultuur waarin we onze spelers kunnen zien etaleren in de Champions League. Weg cultuur waarin er een eenheid is op het veld, op de tribunes, op De Herdgang en in heel Eindhoven en omstreken. En niemand die ingrijpt. Dat is de cultuur bij PSV van vandaag……………….en we laten het allemaal maar gebeuren. Tot nu!

Al 6 jaar geen kampioen, tijd voor een volledig nieuw bestuur komend seizoen!

Wij, de diverse fan groeperingen, zijn eensgezind tot de conclusie gekomen dat er op korte termijn geen signalen of aanknopingspunten zijn die duiden op verbeteringen in beleid en prestaties.

De diverse fan groeperingen zeggen daarom eensgezind het vertrouwen op in het gehele technische kader van PSV, zowel technisch manager Brands als de technische staf onder leiding van Phillip Cocu.

Dat betekent in onze visie dat:

-Marcel Brands moet vertrekken
-De technische staf, in de persoon van Phillip Cocu zal een stapje terug moeten doen en daardoor zal er een toptrainer moeten worden aangetrokken. Cocu kan dan verder als assistent om meer ervaring op te doen.
-Naast ‘voetbalman’ Hans van Breukelen, zal er in de RVC een tweede ‘voetbal’ commissaris moeten komen met voetbalkennis om zodoende een goede balans in de RVC te krijgen. Van de voetbalvisie van Hans van Breukelen is weinig tot niets merkbaar geweest
-Eindverantwoordelijke van de RVC, president commissaris Swinkels, zou er goed aan doen om zelfkritisch naar het gevoerde beleid te kijken en zichzelf af te vragen waarom hij de juiste man zou zijn om voetbalclub PSV naar een hoger plan te tillen.

De Fan groeperingen: EHV Hools, EJK, PSV Ultras, Vak T en U, EFC youth, Lighttown Madness, Oostfront, Stadionbar De Aftrap en PSV Fans United

Meer op Lighttown Madness




Tags

brands cocu groeperingen rvc gerbrands kwalitatief sanders supportersgroeperingen topsportklimaat aftrap bestuur bommen breukelen efc ehv ejk hans herdgang hools kader lighttown madness oostfront samenstellen seizoenhelft spandoek stadionbar transferbalans ultras verbeteringen voetbalkennis wake afgedaald afgegeven benodigde bespeuren betekenden bijkomstigheid binding bom clubdag desinteresse dieptepunt doorgegaan duiden duizenden eenheid eindverantwoordelijke etaleren fitheid gebrekkige gevoerde hiddink ingezeten karakterologisch koor laks langlopende merendeel merkbaar nederland nieuwkomers omstreken onverschilligheid phoxy portretten presenteerden raadsel richtten saneren schande seizoenkaart snik statement swinkels tekst tillen titel toepassing toptrainer uitstralen veranderden verantwoorden verjongen verjonging verschuilt verwende voetbalhoofstad voetbalvisie wanbeleid zelfkritisch zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage