Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Depay: 'Ik ben klaar voor het WK voetbal'

8 mei 2014 06:42

Het WK voetbal is eindelijk begonnen! Althans de voorbereiding daarop. Vijf spelers van PSV maken kans op een WK-ticket en zij gingen woensdag op trainingsstage bij bondscoach Louis van Gaal in Hoenderloo.
In totaal heeft Van Gaal drie trainingsstages van elk drie dagen belegd in de bossen bij Hoenderloo. Dinsdag 13 mei maakt bij zijn voorlopige selectie van dertig spelers bekend.

Vijf PSV'ers
Woensdag meldde een eerste groep van 19 voetballers zich bij de bondscoach. Allemaal spelers uit de Nederlandse competitie. Van PSV mogen Memphis Depay, Karim Rekik, Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh en doelman Jeroen Zoet zich de komende week bewijzen aan de bondscoach.

Zoet: "Dit is een harstikke mooie kans voor iedereen die er nu bij is.We zijn nu nog alleen met jongens van Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente. We horen nu bij de twintig beste spelers van Nederland. Dat is al heel mooi."

Bescheiden
Toch reiken de ambities van Zoet verder dan alleen een trainingsstage in Hoenderloo. De misschien wel meest constante speler van PSV dit seizoen wil kost wat kost naar het WK voetbal. Toch blijft hij bescheiden over zijn kansen.

"Als je bij een topclub een stabiel seizoen keept zoals ik heb gedaan bij PSV dan kom je in aanmerking voor Oranje. Ik wil me hier van mijn beste kant laten zien en dan is uiteindelijk de keus aan de trainer", aldus de PSV-doelman.

'Klaar voor'
Waar Zoet zich voorzichtig uitlaat over zijn kansen op het WK, daar is aanvaller Memphis Depay wat meer uitgesproken. "Ik ben er klaar voor en dat zal ik laten zien. Ik ga van mijn eigen kwaliteiten uit en ik ga er vanuit dat ik beter ben dan mijn concurrenten. In dat geval moet ik dus mee naar het WK", aldus Memphis Depay.

Ook Jurgen Locadia was in eerste instantie van de partij maar hij moest kort na aankomst in Hoenderloo alweer afhaken met een liesblessure. Zijn kansen op het WK lijken definitief verkeken.




Tags

depay hoenderloo zoet gaal trainingsstage aankomst bossen constante feyenoord harstikke karim keept liesblessure locadia narsingh nederland oranje reiken rekik trainingsstages twente uitlaat verkeken wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage