PSV heeft thuis geen kind aan Roda JC

9 maart 2002 21:38

Verslaggever: JL

PSV heeft zaterdagavond in het Philips-stadion op eenvoudige wijze Roda JC verslagen. De Eindhovenaren zegevierden met 4 - 1. Alle doelpunten van de Brabanders vielen in de eerste helft van het duel. Kezman opende in de 18de minuut de score voor de thuisploeg. Topscorer in de KPN Erevisie Vennegoor of Hesselink bouwde de score in de 29ste en 39ste minuut vervolgens uit naar een veilige 3 - 0 voorsprong. Vlak voor rust tekende Rommedahl voor de vierde treffer van PSV.

Het elftal van Erik Gerets zakte in de tweede helft wat weg, waardoor een monsterscore tegen het zwakke Roda JC uitbleef. Sonko deed na een uur spelen iets terug voor de gasten, maar verder kwam het niet. Grote tegenvallers waren de blessure (hersenschudding) die Vogel opliep en de rode kaart voor Hofland, die in de 63ste minuut een doorgebroken speler neerhaalde. Door de zege houdt PSV de druk op concurrenten Ajax en Feyenoord die morgen in actie komen tegen respectievelijk De Graafschap en AZ.