Teleurstellende 1-1 brengt lastige uitgangspositie

14 maart 2002 22:24

Verslaggever: RvW

PSV kwam vanavond in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de UEFA Cup in het Philips Stadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de return in De Kuip zal PSV in ieder geval moeten scoren om een kans te maken op de halve finale. Een 0-0 gelijkspel zal niet voldoende zijn voor de Eindhovenaren. Het resultaat gaf de verhoudingen in het veld aardig weer. De eerste helft werd in het voordeel van Feyenoord beslist. Feyenoord zorgde ervoor dat PSV geen moment in het eigen spel kwam. Vooral op het middenveld hadden mark van Bommel en Theo Lucius te weinig in te brengen. Feyenoord bleef daardoor moeiteloos overeind en kreeg zelfs de beste kansen. In blessuretijd van de eerste helft werd er daarvan ??n benut. Kevin Hofland trapte mis bij een diepe bal. Tomasson profiteerde daar bijna van. PSV keeper Waterreus redde bekwaam op zijn schot, maar kon vervolgens niet meer verhinderen dat Van Hooijdonk uit de rebound de openingstreffer binnenschoot.

In de tweede helft kwam PSV terug. Kezman kantelde de wedstrijd door op een pass van Van Bommel pprima diep te gaan en op het doel af te ronden. PSV had vervolgens zo'n 20 minuten lang het geloof dat het door kon drukken. Elke keer als het aanzette kreeg het ruimte en mogelijkheden. Tot een doelpunt kwam het niet, waarna Feyenoord zich weer terugknokte in de wedstrijd.

Het bleef vervolgens 1-1, al verloor PSV nog Kevin Hofland. Hij leek af te moeten haken met een hoofdblessure, kon nog doorspelen, maar liep wel tegen een 'fatale' gele kaart op die hem volgende week donderdag in De Kuip aan de kant houdt. Een domper voor PSV op de toch al niet plezierige avond.

PSV had in ieder geval in het Philips Stadion op meer gehoopt en misschien wel verwacht. De Eindhovenaren krijgen in De Kuip nog een loodzware wedstrijd voor de boeg om voor het eerst sinds vele jaren weer eens de halve finale van een Europees bekertoernooi te bereiken.