Transparent
Inloggen
Sluiten

Extra toelichting PSV over verzoek aan vakken T en U

8 augustus 2014 11:31 - PSV.nl

PSV heeft naar aanleiding van de onrust over het verzoek aan de fans op de vakken T en U een extra toelichting geplaatst op de officiële website:

Een verzoek van PSV aan supporters met vaste plaatsen op de vakken T en U in het Philips Stadion heeft donderdag geleid tot de nodige reacties. Vooropgesteld wil de club vooral benadrukken dat sfeer, steun en fanatieke aanmoediging natuurlijk worden toegejuicht! Via deze weg willen we de oproep echter wel wat nader toelichten.

Voorwaarden onveranderd
PSV heeft de supporters met een Seizoen Club Card op de vakken T en U een e-mail gestuurd en daarin gevraagd om medewerking, omwille van een aantal argumenten. In tegenstelling tot de vakken V tot en met Y, de oosttribune onder, geldt voor het hele stadion dat alle seizoenkaarthouders een zitplaats hebben. De voorwaarden daarvoor gelden al vele jaren en zijn ook voor komend seizoen onveranderd. Meer dan tien jaar geleden is in goed overleg met supporters besloten om de oosttribune te veranderen in een sfeertribune, waar het is toegestaan om voor de stoeltjes te staan. Ook in Europees verband, waar normaal gesproken géén staanplaatsen zijn toegestaan, wordt deze situatie door de UEFA ‘gedoogd’.

Klachten en een boete
Vanwaar deze lange inleiding? Op de vakken T en U staan steeds vaker óók supporters voor hun stoeltje, uiteraard om de sfeer te verhogen en het team te steunen. Naast het gegeven dat PSV steeds vaker serieuze klachten krijgt van fans die wel zitten en wiens uitzicht wordt belemmerd, heeft de club recent een flinke boete gekregen van de UEFA. Dat is gebeurd naar aanleiding van één van de wedstrijden van vorig seizoen in de Europa League. Volgens de UEFA en ook de KNVB wordt de veiligheid voor supporters minder gegarandeerd als er supporters staan op plaatsen die zijn aangemerkt als een zittribune. Om hier in de toekomst zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan, heeft de club daarom in een e-mail aan de supporters gevraagd om begrip voor bovengenoemde argumenten. PSV zal in de praktijk vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd geenszins met ‘strenge’ hand optreden, maar rekent wel op het verantwoordelijkheidsgevoel van alle supporters.

Twaalfde man
De club wil ook niet de fans op betreffende tribunevakken afremmen om sfeer te maken of om massaal de ploeg te steunen. Integendeel. We zijn blij met de support en hopen ook komend seizoen op de twaalfde man om tot maximale resultaten te komen. De voorwaarden zijn echter ongewijzigd - vakken T en U waren en zijn een zitvak - en we hopen daar alle supporters op een zo goed mogelijke manier te mogen ontvangen. PSV staat altijd open voor reacties en kijkt uit naar een mooi seizoen in het Philips Stadion.

Meer op PSV.nl




Tags

vakken uefa onveranderd oosttribune twaalfde aangemerkt aanmoediging afremmen belemmerd bovengenoemde fanatieke gedoogd inleiding integendeel knvb ongewijzigd sfeertribune stoeltje strenge toegejuicht tribunevakken uitzicht verantwoordelijkheidsgevoel verhogen vooropgesteld zitplaats zittribune zitvak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte