Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV haalt met 6-1 uit tegen NAC

16 augustus 2014 20:27

PSV heeft in de eerste thuiswedstrijd in de competitie ouderwets met 6-1 uitgehaald tegen NAC. Na een verdedigend heel matige eerste helft en met een uitblinkende Jeroen Zoet won de ploeg uiteindelijk toch heel fors met 6-1 via werkelijk schitterende doelpunten.

PSV stond binnen 25 minuten op een 2-0 voorsprong. Zonder goed te spelen leek de wedstrijd al snel binnen. Het was niemand anders dan Memphis Depay die zowel de 1-0 als 2-0 inleidde. Bij de eerste kon Georginio Wijnaldum uiteindelijk scoren. De tweede was een eigen doelpunt van Damcevski die een voorzet van Arias in eigen doel werkte. NAC was voetballend niet de mindere en werd elke keer als het druk zette op PSV gevaarlijk. Dat leverde een penalty op waaruit de 2-1 viel. Arias, die het heel erg moeilijk had zaterdagavond, dekte aan de verkeerde kant en hield zijn tegenstander vast in het strafschopgebied om een kans te voorkomen. Arias kreeg een penalty tegen en mocht met geel niet klagen. Na de 2-1 geloofde de ploeg uit Breda er nog meer in dan voorheen. PSV had het moeilijk in de slotfase van de eerste helft.

In de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor NAC, maar daarna ging de ploeg van Philip Cocu los. Nadat Depay uit een vrije trap de stand weer op een veilige marge van twee had gebracht was NAC gebroken. PSV kreeg vertrouwen en ging frank en vrij spelen. Dat leverde prachtige doelpunten op van Locadia (in bovenhoek), opnieuw Wijnaldum (na een schitterend uitgevoerde aanval) en voor de tweede keer Depay uit een vrije trap.




Tags

nac arias depay wijnaldum bovenhoek cocu damcevski dekte inleidde klagen locadia ouderwets philip uitblinkende uitgevoerde zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte