Transparent
Inloggen
Sluiten

Cocu: 'benieuwd waar we staan als elftal'

24 augustus 2014 11:36

PSV staat vandaag voor de eerste topper van het seizoen. Phillip Cocu stelt benieuwd te zijn hoever zijn ploeg is. “Tegen een ploeg als Ajax mag je niet verzwakken. Je mag geen moment de teugels even laat vieren, want dan zijn zij in staat daar toe te slaan. Het verschil in toppers is vaak klein. De eerste echte topwedstrijd komt er aan en dat is voor beiden een belangrijk meetmoment. Het is voor ons een mooi moment om te kijken waar we staan als team, als elftal."

Eerder dit jaar verloor PSV in Amsterdam met 1-0, maar terugkijken doet Cocu niet. “Ik kijk nooit terug naar het vorige seizoen. Onze selectie is weer iets anders en bij Ajax ook. We kijken naar het moment waar we nu staan. Ik denk dat we een stabiele indruk maken, we hebben vertrouwen, eenheid en kwaliteit. Dat heeft Ajax ook, daarom wordt het een interessante wedstrijd.

“Wat de uitslag ook is, dat zal niet bepalend zijn voor het kampioenschap”, antwoordde Cocu op vragen over het belang van de wedstrijd. “Het is een grote wedstrijd, als je in staat bent daar te winnen dan sta je er als elftal goed op. Maar zo vroeg in het seizoen is dat niet bepalend. Als het drie wedstrijden voor het einde is, is dat natuurlijk anders."




Tags

cocu eenheid hoever meetmoment topper verzwakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage