PSV verspeelt het weer en verliest na strafschoppen

21 maart 2002 20:06

PSV is vanavond in de kwartfinale van de UEFA Cup uitgeschakeld door Feyenoord. Mark van Bommel zette PSV een kwartier voor tijd op voorsprong, kreeg toen talloze kansen, maar zag Van Hooijdonk ver in blessuretijd langszij komen. Vervolgens kwam het tot penalties waarin Feyenoord aan het langste eind trok.

Lange tijd leek de wedstrijd aan te stevenen op een 0-0 gelijkspel en daarmee kwalificatie voor de Rotterdammers. PSV kwam door het vroege vastzetten nauwelijks tot haar eigen spel toe. PSV gaf in de twee wedstrijden weliswaar nauwelijks kansen weg, maar kon er zelf amper creeeren. De Rotterdammers wonnen met Ono en Bosvelt de slag op het middenveld.

Mark van Bommel brak een kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal open. Hij kwam vrij en lobde de bal over Zoetebier in de rechterbovenhoek. Feyenoord was down en PSV liep vervolgens over de Rotterdammers heen. het creeerde plotseling open kans op kans, maar de Eindhovenaren weigerden het af te maken.

Het mirakel kwam 3 minuten in blessuretijd toen Pierre van Hooijdonk het onverwachte deed door een voorzet van rechts hoog boven de verdedigers in de verre hoek van Waterreus in te koppen. Daardoor kwam het alsnog tot een verlenging voor Feyenoord.

De omslag kwam al snel toen Mark van Bommel zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld moest. PSV moest zich met 10 man beperken tot verdedigen en spaarzame aanvallen. Het gaf niet teveel kansen weg, waardoor het tot penalties kwam.

In die penaltieserie zou Gakhokidze de derde penaltie missen en PSV daarmee op een onoverbrugbare achterstand zetten.

PSV verloor daarmee Europees opnieuw terwijl het alle kansen had gehad in de slotfase van de reguliere speeltijd om het af te maken. Feyenoord was over twee wedstrijden de betere ploeg maar in dat laatste kwartier kreeg PSV de meeste en beste kansen van de twee wedstrijden en heeft het daarmee toch weer aan zich zelf te danken.