Simpele zege PSV op Estoril: 1-0

18 september 2014 20:49

Tegen een zwak Estoril heeft PSV de eerste Europa League wedstrijd simpel weten te winnen. Dat gebeurde echter met weinig glans, PSV kwam niet verder dan 1-0 via een penalty van Luuk de Jong.

PSV zette vanaf het begin aan druk tegen Estoril. In de eerste minuten kreeg PSV al diverse mogelijkheden op de openingstreffer. De ploeg had daar echter een penalty over nodig, in de 26ste minuut, om op voorsprong te komen. Het was Luuk de Jong die dit buitenkansje wel wist te benutten nadat Maher was onderuit gegaan. PSV verzuimde om de Portugezen al vroeg op een ruime achterstand te zetten.

PSV was ook in de tweede helft veel sterker. Na een uur spelen zakte de ploeg echter weg. Het zwakke Estoril kon er daardoor af en toe uitkomen. Echt gevaarlijk werd het niet, maar de wedstrijd bleef door de 1-0 onnodig spannend tot het einde.