Transparent
Inloggen
Sluiten

Cocu vraagt aandacht voor speelschema na Europa League

3 oktober 2014 07:56

In De Telegraaf roept Phillip Cocu de KNVB en Fox op om mee te denken aan aanpassingen aan het speelschema van clubs die Europa League spelen. PSV speelt zondag alweer om 12.30 uur na de zware uitwedstrijd en lange reis vanuit Moskou. "Ik zou heel graag zien, dat met de samenstelling van het programma meer rekening wordt gehouden met de clubs die in Europa spelen. Het is in het belang van het hele Nederlandse voetbal, dat deze clubs het in Europa zo goed mogelijk doen."

"Kunnen we als KNVB of Fox niet iets bedenken, waardoor de op donderdag Europees spelende clubs op zondag als laatste kunnen spelen of misschien zelfs nog een dag later. Elk puntje in Europa is belangrijk en dan moet je als coach niet door het programma gedwongen worden om op twee gedachten te gaan hinken."

Statistisch is al bewezen dat clubs die donderdag in de Europa League spelen structureel meer punten verspelen als zij op zondag vervolgens weer in actie moeten komen.




Tags

cocu speelschema fox knvb hinken puntje telegraaf verspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje