PSV mag weer omhoog kijken na ruime overwinning op Heerenveen; Programma titelkandidaten

1 april 2002 13:03

Verslaggever: RvN

PSV heeft op tweede Paasdag Heerenveen in ieder geval voorlopig van zich afgeschud. In het Philips Stadion werd het een ruime 4-1 overwinning tegen Heerenveen, waardoor PSV de Friezen op 3 punten achterstand heeft gezet. PSV staat nu weer derde en heeft Ajax en Feyenoord in het vizier. Feyenoord dat nog op bezoek komt in Eindhoven, heeft 2 verliespunten minder dan PSV, Ajax ??n minder. Ten opzichte van Feyenoord heeft PSV de titelstrijd dus nog in eigen handen, ten opzichte van Ajax niet.

De stand op de ranglijst:

1. Ajax 29 17 7 5 58 60-31
2. Feyenoord 28 17 5 6 56 63-23
3. PSV 28 16 6 6 54 62-29
4. Heerenveen 28 15 6 7 51 51-23

PSV had de wedstrijd tegen Heerenveen al direct onder controle. Daardoor werd het voor een groot deel van de wedstrijd eenrichtingsverkeer. Na 13 minuten kwam PSV op voorsprong dor een penalty van Kevin Hofland. 10 minuten later verdubbelde de vrijstaande Ramzi de score. Rommedahl scoorde in de tweede helft de 3-0 en 4-0 alvorens dat Hakansson de eer redde voor de Friezen.

Eric Gerets had voor de wedstrijd een verrassing in petto. Bruggink kreeg de voorkeur boven Vennegoor of Hesselink in de spits. Ooijer schoof door naar het middenveld omdat Bouma niet fit bleek, achterin werd hij vervangen door Faber.