Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV - Feyenoord definitief naar dinsdagavond 20.45 uur

28 november 2014 10:26

De KNVB heeft zojuist officieel laten weten dat de bond de topper tussen PSV en Feyenoord heeft verplaatst naar dinsdagavond 20.45 uur. Verplaatsing van het duel was noodzakelijk omdat het gestaakte Europa League duel Estoril - PSV op last van de UEFA vrijdagmiddag om 17.00 uur moest worden uitgesteld. Daardoor was er te weinig voorbereidingstijd voor PSV voor de topper.

Verklaring KNVB:

De KNVB heeft de competitiewedstrijd PSV – Feyenoord verplaatst naar dinsdag 2 december, 20.45 uur.

Dat besloot de KNVB in goed overleg met PSV, Feyenoord en de gemeente Eindhoven, nadat UEFA bekendmaakte dat Estoril en PSV vrijdag 17.00 uur aftrappen voor het restant van hun gestaakte Europa League-duel. Door het verplaatsen van de wedstrijd krijgt ook PSV voldoende rust in aanloop naar het competitieduel.

VOLDOENDE VOORBEREIDINGSTIJD

Bij het opstellen van het competitieschema creëert de KNVB zoveel mogelijk rust voor clubs tussen de Europese wedstrijden en de wedstrijden in de nationale competitie.

,,Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. ,,We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien."

Hij vervolgt: ,,Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien. Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie.”

Een belangrijke voorwaarde voor de KNVB bij het verplaatsen van de wedstrijd was dat het voor fans van Feyenoord mogelijk zou blijven af te reizen naar Eindhoven. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven zegde donderdagavond direct toe daar medewerking aan te verlenen.

De Jong: ,,De KNVB wil aan alle betrokkenen, in het bijzonder de gemeente Eindhoven en Feyenoord, een compliment maken voor hun flexibiliteit en hun voetbalgezinde instelling.”

WEDSTRIJD ZO SNEL MOGELIJK INHALEN

De KNVB streeft er altijd naar wedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Enerzijds zodat de competitie dan zo snel mogelijk weer gelijk loopt en anderzijds om er voor te zorgen dat de clubs de wedstrijd dan onder zoveel als mogelijk dezelfde omstandigheden speelt als ze zouden hebben gedaan op de oorspronkelijke datum. Bijvoorbeeld onder dezelfde weersomstandigheden, met dezelfde selectie en dezelfde uitgangspositie op de ranglijst.

VERSCHIL MET AZ- VITESSE SEIZOEN 2013/’14

Augustus vorig jaar kende AZ een situatie die leek op die van PSV nu. Destijds brak er tijdens de Europa League-wedstrijd AZ- Atromitos FC brand uit op de tribune waardoor de wedstrijd gestaakt werd. De daaropvolgende competitiewedstrijd bleef destijds wel op zondagmiddag staan, hoewel de KNVB het verplaatste naar het laatst mogelijke tijdstip 16.30 uur om AZ zoveel mogelijk rust te geven.

De verschillen met de huidige situatie van PSV zijn dat AZ de Europese wedstrijd vrijdagochtend in plaats van vrijdagmiddag uitspeelde en dat AZ thuis speelde, terwijl PSV na de wedstrijd nog naar Nederland moet vliegen.
Tags

knvb feyenoord topper estoril gemeente gestaakte jong uefa voorbereidingstijd aftrap atromitos bekendmaakte bijkomend brand competitieschema enerzijds eredivisie flexibiliteit gijs gijzel inhalen nederland oogpunt operationeel uitgangspositie uitspeelde verlenen vitesse voetbalavond voetbalgezinde voorbereide zegde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika amazon babadi bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano mislintat overtredingen santos schouten skipper teze til tillman tov utrecht vaio veerman verlenging videoland yates