Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: PSV-Feyenoord op 17 december

3 december 2014 15:03 - KNVB

De KNVB meldt dat de wedstrijd PSV-Feyenoord definitief is vastgesteld op woensdag 17 december om 20:45. De wedstrijd Roda JC-PSV gaat naar dinsdag 20 januari om 20:00.

“Wij zijn vanwege het sportieve belang tevreden met deze oplossing”, zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. “De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV. Tegelijkertijd beseffen we dat ook Roda JC en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril-PSV en hebben we er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien.”

Bekerwedstrijd Roda JC-PSV naar 20 januari (20.00 uur)
De KNVB verplaatst de bekerwedstrijd tussen Roda JC en PSV van 17 december naar 20 januari, omdat de KNVB er naar streeft competitiewedstrijden zo snel mogelijk in te halen. Enerzijds zodat de competitie zo snel mogelijk weer gelijk loopt en anderzijds om ervoor te zorgen dat de clubs de wedstrijd onder zoveel als mogelijk dezelfde omstandigheden speelt als op de oorspronkelijke datum. Bijvoorbeeld onder dezelfde weersomstandigheden, met dezelfde selectie en dezelfde uitgangspositie op de ranglijst. De Jong: “Deze uitgangspunten gelden in mindere mate voor het bekertoernooi, omdat dit een knock-out systeem is en wedstrijden daardoor per definitie meer op zichzelf staan. Idealiter hadden we het bekerschema intact gelaten, maar dit is een uitzonderlijke situatie die door overmacht is ontstaan.”

Marcel Brands: “Blij dat er nu duidelijkheid is. Het wordt wel een druk programma in de slotfase van de eerste seizoenshelft en een druk programma bij de start van de tweede seizoenshelft. We spelen dadelijk vier thuisduels op rij in tien dagen tijd. Nadat deze week niet meer kon, is dit de beste optie. Belangrijk is ook dat de winterstop intact blijft, zodat spelers - ook met een lang WK-jaar in de benen - goed kunnen herstellen.”

Meer op KNVB




Tags

knvb feyenoord roda jong bekerschema brands constructieve dadelijk definitie enerzijds estoril gemeente gijs idealiter kerkrade operationeel overmacht staken topper uitgangspositie uitgangspunten uitzonderlijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje