Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing halve finale Amstel Cup Ajax-PSV

9 april 2002 19:35

Verslaggever: RvN

Woensdagavond om 20:30 uur zullen Ajax en PSV het in de Amsterdam Arena tegen elkaar opnemen in de halve finale van de Amstel Cup. De winnaar van het duel, dat onder leiding staat van scheidsrechter Luinge, treft op 12 mei in de finale in Rotterdam FC Utrecht. PSV won voor het laatst in 1996 de Amstel Cup in een finale tegen Sparta.

Ajax coach Ronald Koeman moet het woensdag stellen zonder de geblesseerden Van der Vaart, Cruz, Van der Gun en Heitinga. Ook Wamberto ontbreekt. De Braziliaan is geschorst, wegens een rode kaart die hij opliep in het competitieduel tegen Vitesse. Na de mislukte experimenten op de linksvoor positie tegen FC Groningen is de kans niet uitgesloten, dat de Zaandammer zal opteren voor een 4-4-2 opstelling met Machlas en Mido als speerpunten.

PSV coach Eric Gerets mist Lucius, Gakhokidze en Marquinho door kwetsuren. Erik Gerets kan wel weer een beroep doen op Heintze, hersteld van een knieblessure, en Vogel. Laatstgenoemde was een maand afwezig wegens een zware hersenschudding. Of Johann Vogel direct in de basis staat is op dit moment nog onduidelijk. Op basis van zijn uitspraken lijkt Gerets wel te neigen naar die optie.

Vermoedelijke opstelling PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer (Faber), Hofland, Heintze, Rommedahl, Van Bommel, Vogel (Ooijer), Bouma, Bruggink en Kezman.

Meer op




Tags

amstel gerets vogel heintze ooijer voorbeschouwing arena beroep bogelund bommel bouma braziliaan bruggink cruz experimenten faber gakhokidze geblesseerden groningen heitinga hersenschudding hofland johann kezman koeman kwetsuren laatstgenoemde linksvoor lucius luinge machlas marquinho mido neigen opteren rommedahl sparta utrecht vaart vitesse wamberto waterreus zaandammer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage