Mythe van Arena verbroken; PSV uitgeschakeld voor Amstel Cup

10 april 2002 22:28

PSV heeft voor het eerst van het bestaan van de Arena verloren van Ajax. PSV ging met 3-0 onderuit in de halve finale van de Amstel Cup en werd daardoor uitgeschakeld. Ajax zal in de finale uitkomen tegen FC Utrecht. Op de overwinning van de Amsterdammers was weinig af te dingen. Ajax was continu de gevaarlijker ploeg. In blessuretijd van de eerste helft kwam Ajax op een 1-0 voorsprong door een benutte penalty van Bergdolmo, een optelsom van Luinge. In de tweede helft kregen met name Kezman en Rommedahl kansen op de gelijkmaker. Toen dat uitbleef en PSV steeds meer risico's moest nemen en daardoor ruimte weggaf, scoorde Galasek bij een counter de 2-0. Toen was het definitief gebeurt voor PSV. Dat Van der Meyde in de slotfase nog de 3-0 scoorde, was slechts voor de statistieken.