Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV wil wedstrijdshirts zelf gaan verkopen, middenstand niet blij: 'Dat is een financiële strop'

14 januari 2015 19:57

PSV gaat vanaf komende zomer haar nieuwe wedstrijdshirts zelf verkopen. Dat meldt VI. De tenues zullen alleen nog maar te koop zijn in de webshop van PSV en in de fanstore bij het eigen stadion. Fans kunnen dus geen shirts meer aanschaffen bij de lokale sportzaak. "Dat is een jammerlijke zaak", zegt Perry Santegoeds van sportzaak Geretti in Helmond.

Vanaf volgend seizoen is Umbro de shirtsponsor van PSV. Het kledingsmerk heeft een contract van vijf jaar met de Eindhovense voetbalclub. De afgelopen twintig jaar was Nike kledingsponsor van PSV.

PSV verkoopt meeste shirts al zelf
Volgens VI heeft PSV vanwege commercieel belang ervoor gekozen om de shirts zelf te verkopen. Het grootste gedeelte van de shirts verkoopt PSV nu al zelf. Vooral de laatste jaren verkoopt de club beduidend meer shirts zelf.

Gemiddeld worden er ieder jaar zo'n 18.000 shirts verkocht. PSV verwacht dat de meeste fans naar de club toe zullen stappen als er geen shirt meer te krijgen zijn bij een sportzaak in de buurt.

Shirts vijf euro goedkoper
De verkoopwijziging heeft wel een voordeel van de fans. De shirts van Umbro worden vijf euro goedkoper. Nu betaal je 84,99 euro voor een Nike-shirt van PSV, een shirt van Umbro zal 79,99 euro gaan kosten.

Jammerlijk
Perry Santegoeds, eigenaar van sportzaak Geretti, is niet blij met de ontwikkeling. "Het is een jammerlijke zaak voor ons", zo zegt hij. "Wij verkopen op jaarbasis toch duizend shirtjes. Dat is toch een omzet van 75.000 euro die we gaan missen. Dat is in deze tijden toch een heel moeilijk verhaal."

"Aan de ene kant begrijp ik het wel", vervolgt Santegoeds. "Een voetbalclub moet alles doen om te overleven, om ergens geld uit te halen. Aan de andere kant hebben wij de tenues van alle Europese topclubs in de winkel hangen en de club die tien kilometer van je af zit, waar heel Helmond gek van is, die hangt niet bij je binnen. Het is een licentieproduct, dus PSV is daar uiteindelijk ook goed mee."

Financiële strop
PSV zegt binnen twee weken meer duidelijkheid te verschaffen over het wedstrijdshirt. Zo lang wil Santegoeds niet wachten. Hij gaat contact opnemen met de leiding van de Eindhovense club. "Om te kijken of wij dan toch die shirts kunnen verkopen in Helmond. Het blijft een financiële strop", aldus Santegoeds.




Tags

santegoeds sportzaak strop helmond umbro geretti jammerlijke middenstand nike perry tenues eigenaar fanstore jaarbasis kilometer kledingsmerk kledingsponsor licentieproduct shirtjes shirtsponsor verkoopwijziging verschaffen webshop winkel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.848 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage