Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging: Koch half seizoen verhuurd aan NAC Breda

16 januari 2015 12:51 - PSV.nl

Menno Koch wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan NAC. Vandaag zal de verdediger voor het eerst gaan meetrainen in Breda. Koch (20), afkomstig uit de PSV Jeugdopleiding, zal volgende week zijn aan het eind van dit seizoen aflopende contract bij PSV gaan verlengen. Details over die nieuwe overeenkomst volgen te zijner tijd.

Gedurende de tweede seizoenshelft speelt Koch in het geel-zwart van NAC Breda, dat een lastig seizoen doormaakt en zich eerder al versterkte met ex-PSV’er Dirk Marcellis. De in Heeze geboren Koch maakte vlak voor de winterstop zijn officiële debuut in PSV 1. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Koch speelde de afgelopen seizoenen in Jong PSV en was daar ook aanvoerder. Zijn debuut in het betaald voetbal vond plaats in 2013-2014.

Reactie NAC
NAC laat bij monde van technisch directeur Graeme Rutjes weten blij te zijn met de huur van Koch. “Een jonge, talentvolle verdediger die bij PSV al lange tijd tegen de eerste selectie aanhikt. De afgelopen seizoenen heeft hij veel wedstrijden gespeeld bij Jong PSV in de Jupiler League en daar heeft hij laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau. Het is daarom mooi dat hij het komende half jaar het hart van onze defensie komt versterken.” In voorbereiding op de tweede seizoenshelft maakte Koch het trainingskamp van PSV in Maspalomas mee, maar vanaf vandaag sluit hij aan in Breda bij de ploeg van trainer Robert Maaskant.

Reactie Marcel Brands
PSV is tevreden met de mogelijkheid om Koch te verhuren aan NAC. “Menno is toe aan een volgende stap”, aldus technisch manager Marcel Brands. “Hij moet een aantal wedstrijden spelen op het hoogste niveau en die kans krijgt hij bij NAC. Een goede zet voor zijn ontwikkeling”, zegt Brands.

Meer op PSV.nl




Tags

koch nac brands jong aanhikt eagles graeme heeze huur jupiler maaskant marcellis maspalomas monde rutjes trainingskamp zijner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage