Zwaarbevochten zege PSV in Leeuwarden: 1-2

24 januari 2015 20:24

PSV heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege behaald uit bij Cambuur. Na een hele matige start wist PSV uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind te trekken. PSV was met doelpunten van Wijnaldum en Memphis heel effectief.

PSV kreeg al in de eerste minuut een mooie kans om op voorsprong te komen. Memphis kwam op een lage inzet voor de goal inglijden, maar kwam net tekort. In het vervolg had PSV het een minuut of twintig heel moeilijk met Cambuur. De Friezen hadden een groot overwicht en kregen twee unieke kansen voor de goal om de bal binnen te schuiven. PSV mocht de handen dichtknijpen met de 0-0 halverwege de eerste helft. Daarna kreeg PSV meer controle en was de wedstrijd meer in balans. PSV gaf niets meer weg en loerde zelf op de kansen. Dat leidde nog voor rust tot de 0-1. Jetro Willems gaf vanaf rechts (!) de bal voor, waaruit Georginio Wijnaldum kon binnenkoppen.

Na rust gaf PSV nauwelijks meer iets weg. Groots speelde PSV niet, maar de ploeg stond organisatorisch goed en het leek wachten op de 0-2. Die zou er ook komen. Memphis kwam goed voor de keeper en kon een voorzet met een rare stuiter goed over de keeper heenkoppen voor de 0-2. De wedstrijd leek daarmee beslist. In de 92ste minuut kon Cambuur via een vrije trap van De Ridder nog iets terugdoen. het leek daardoor nog spannend te worden. PSV speelde daarna de resterende drie minuten echter professioneel uit en kon daardoor de drie punten mee naar huis nemen.