Cocu: 'tempo moest omhoog'

7 februari 2015 23:33

Phillip Cocu liet tegenover Fox Sports weten dat hij het nodige had recht te zetten in de rust. 'In de eerste helft lag het tempo te laag om door de hechte verdediging van FC Utrecht heen te spelen. Dan moet er meer ritme, tempo inzitten. Daar hebben we nog wat moeilijkheden mee. Zoals we toen speelden was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Dat hebben we gecorrigeerd in de rust.'

De maatregelen van Cocu sorteerden effect. 'Na rust hebben we dat 20 a 25 minuten uitstekend gedaan. We hebben alleen nagelaten om na 2-0 de wedstrijd definitief af te maken. Dan zakt het tempo terug en komen ze via een goal toch weer terug in de wedstrijd. Je wint dan uiteindelijk prima met 3-1, maar we hadden bij 2-0 door moeten stoten.'