Isimat beslist moeilijke wedstrijd voor PSV: 2-1 tegen Groningen

15 maart 2015 16:22

PSV heeft opnieuw een belangrijke stap gezet richting de titel. De ploeg won na een moeilijke middag uiteindelijk met 2-1 van FC Groningen. Isimat zorgde halverwege de tweede helft voor de beslissende treffer.

In een open openingsfase kreeg FC Groningen de eerste drie kansen op een treffer. Vervolgens was het Georginio Wijnaldum vlak na de derde kans van de Groningers wel doeltrof. Hij kon een een-twee met De Jong in een druk strafschopgebied van Groningen knap afronden. Vervolgens leek het duel al vroeg beslist te worden toen PSV een penalty kreeg nadat Wijnaldum gehaakt werd. De Jong miste echter, alweer de vierde gemiste penalty van PSV. Memphis scoorde nog wel uit de rebound, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege te vroeg inlopen.

In de slotfase van de eerste helft was PSV het weer even helemaal kwijt. FC Groningen kreeg een overwicht en weer diverse mogelijkheden om door te komen. Op slag van rust was het Botteghin die de gelijkmaker kon binnenkoppen.

In de tweede helft was trok PSV aan het langste eind. Halverwege de tweede helft kon Isimat na een hoekschop uit de draai binnenschieten. Voor beide doelen waren in het vervolg nog kansen, waardoor het spannend bleef tot het einde. Uiteindelijk was de zege niet onverdiend te noemen. PSV had de meeste mogelijkheden en wist opnieuw een moeilijke wedstrijd binnen te slepen.