Transparent
Inloggen
Sluiten

Gözübüyük blijft gewoon scheidsrechter van kampioensduel: 'Geen twijfel aan zijn integriteit'

18 april 2015 10:16

Serdar Gözübüyük, zaterdagavond scheidsrechter bij het kampioensduel van PSV tegen Heerenveen, is zaterdagmorgen negatief onder de aandacht gekomen. Zijn naam wordt genoemd door een verdachte in een matchfixing-zaak. De Volkskrant bericht daar zaterdagmorgen over.

Voor de KNVB staat de integriteit van Gözübüyük niet ter discussie, zo heeft het inmiddels in een verklaring laten weten. Net als bij de KNVB staat Gözübüyük ook bij UEFA goed aangeschreven. Hij krijgt internationaal mooie aanstellingen, zoals onlangs de finale van de UEFA Youth League. Daaruit blijkt het vertrouwen in hem.

De KNVB betreurt het dat een verdachte in hechtenis, over wiens betrouwbaarheid geen duidelijkheid bestaat, met deze uitlatingen een dusdanig podium krijgt. Het risico daarvan is dat Gözübüyük publiekelijk veroordeeld wordt, zonder dat daar een feitelijke onderbouwing voor is. De KNVB benadrukt dat het tot op de dag van vandaag geen signaal van politie, justitie, Openbaar Ministerie of welke andere officiële instantie dan ook heeft gekregen over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden.

Serdar Gözübüyük: “Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen. Iemand die ik ook niet wil kennen. Dat ik mij moet verantwoorden voor uitlatingen van deze persoon, voelt onrechtvaardig. Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver. Het is juist mijn rol ervoor te zorgen dat de twee teams elkaar eerlijk en sportief bestrijden. Hoe beter ik dat doe, hoe beter dat is voor de wedstrijd en het publiek. Dat is mijn uitdaging als sportman en mijn enige drijfveer om scheidsrechter te zijn. De KNVB en UEFA beoordelen mij op mijn sportieve prestaties en zij hebben vertrouwen in mij, dus dat is het enige waar ik me op focus.”




Tags

knvb integriteit kampioensduel uefa publiekelijk serdar aanstellingen betreurt betrouwbaarheid feitelijke geschokt hechtenis heerenveen imagoschade justitie manipuleren matchfixing onderbouwing onrechtvaardig openbaar sportman verantwoorden volkskrant zuiver

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage