Transparent
Inloggen
Sluiten

'Castillo in opspraak wegens wangedrag, Castillo maakt excuses, lange straf gevreesd' [update]

4 mei 2002 23:55

Verslaggever: RvN

De Boliviaan Castillo, die bij PSV op stage was en de komende weken door PSV gevolgd wordt in Bolivia, is in eigen land in opspraak geraakt. Volgens de Boliviaanse krant El Mundo heeft de Boliviaanse scheidsrechter na afloop van de competitiewedstrijd van woensdag, waarin Castillo 2 keer scoorde (eindstand 5-5), op zijn wedstrijdformulier gemeld dat Castillo na de wedstrijd de grensrechter in zijn gezicht zou hebben gespuugd. Volgens een woordvoerder van de voetbalbond zou een dergelijke handeling van agressie wellicht een sanctie van een speelverbod van een jaar op kunnen leveren in Bolivia.

Een woordvoerder van de club ging in de krant in de tegenaanval en ging fel tekeer tegen de grensrechter die grote fouten zou hebben gemaakt tijdens de wedstrijd en op deze manier wraak zou willen nemen. Over het incident zelf is verder nog weinig bekend omdat het na de wedstrijd plaatsvond. De woordvoerder van de club liet weten met de speler te gaan praten om vervolgens te bekijken wat voor stappen te ondernemen. Castillo staat niet bekend als de meest nette speler, hij heeft dit seizoen al 7 kaarten achter zijn naam staan.

Het bericht van El Mundo, wat op moment van schrijven zojuist gepubliceerd is, wordt nog door geen enkele andere Boliviaanse media bevestigd, zo wordt de redactie van PSV Netwerk gemeld.

[UPDATE]
Uit Bolivia komen verschillende berichten, er wordt nu ook gesproken over een duwincident met de grensrechter tijdens de wedstrijd en een incident waarbij hij een fotograaf zou hebben aangevallen na de wedstrijd. Over een spuugincident wordt in andere media niet gesproken.

Inmiddels heeft Castillo openlijk zijn excuses aangeboden aan het publiek Potosino waar het allemaal gebeurde en aan de fotograaf tegen wie hij na afloop uitviel. Hij liet weten fout te zijn geweest en spijt te hebben van zijn acties.

Meer op




Tags

castillo bolivia boliviaanse grensrechter fotograaf gevreesd mundo wangedrag agressie boliviaan duwincident gespuugd ondernemen plaatsvond potosino sanctie speelverbod spuugincident stage tegenaanval wedstrijdformulier wraak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte