Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV presenteert samenwerking met jeugdopleidingen profclubs in het zuiden

27 mei 2015 18:11 - PSV.nl

PSV, Willem II, VVV-Venlo, NAC Breda, Wilrijk Beerschot, Helmond Sport en N.E.C. tekenden woensdagmiddag in het Philips Stadion een contract. De jeugdopleidingen van deze clubs gaan op initiatief van PSV samenwerken onder de noemer FUNdament. De jongste teams van deze BVO’s krijgen via FUNdament een vooropleiding tot profvoetballer dichtbij huis van pedagogisch opgeleide PSV-trainers. De contracten werden ondertekend door Art Langeler en door elk Hoofd Jeugdopleiding van de betrokken clubs.

Bij FUNdament krijgen regionale talenten van acht tot en met twaalf jaar oud een vooropleiding tot topvoetballer. De spelers krijgen vier jaar drie keer in de week dicht bij huis training van pedagogisch opgeleide PSV-trainers. In deze vier jaar kunnen zij niet tussentijds afvallen. Het project kent vier speerpunten: de ouders van de kinderen worden zo veel mogelijk betrokken bij het traject, de trainers zijn professioneel opgeleid, er wordt effectief getraind en gespeeld en de persoonlijke groei van de kinderen staat centraal. Door de manier van trainen en coachen moeten de kinderen op de eerste plaats plezier beleven aan voetbal en daarnaast gaan beseffen dat hard werken een voorwaarde is om veel te bereiken. De focus ligt niet op winnen, maar op het behalen van persoonlijke en collectieve doelen. Kinderen worden bovendien uitgedaagd om zelf mee te denken over eigen leerdoelen. Daardoor blijft de intrinsieke motivatie aanwezig.

FUNdament ging afgelopen seizoen van start bij PSV, Willem II, Helmond Sport, VVV-Venlo en Lommel United. Komend seizoen worden daar NAC Breda, Wilrijk Beerschot en N.E.C. aan toegevoegd, Lommel United is afgevallen. “We hebben FUNdament uitgezet bij vijf clubs in Zuid-Nederland en België. Onze jongste spelers kunnen zich zo maximaal ontwikkelen in hun eigen omgeving, daarnaast hebben wij een beter zicht op de talenten die in die regio’s rondlopen. De samenwerkingen tussen de jeugdopleidingen verloopt uitstekend, we zijn daarom blij dat wij dit project breder kunnen trekken en hier nog twee clubs aan toe kunnen voegen”, aldus Art Langeler, Hoofd Jeugdopleiding van PSV.

Na een deelname van vier jaar aan FUNdament stromen de spelers op basis van hun talent door naar een van de profclubs. Langeler: “Na die periode hebben we een beter beeld van de spelers en kunnen wij zien bij welke club zij het beste passen. Innovatie is een van onze kernwaarden en via FUNdament ontwikkelingen wij onze jeugdspelers op een nieuwe, unieke manier. Dit betaalt zich vervolgens na vier jaar uit in een kwaliteitsinjectie voor onze jeugdopleiding.”

Meer op PSV.nl
Tags

fundament jeugdopleidingen kinderen langeler art beerschot helmond lommel nac pedagogisch project vooropleiding vvv wilrijk zuiden afgevallen afvallen belgie breder bvo effectief innovatie intrinsieke kernwaarden kwaliteitsinjectie leerdoelen motivatie nederland noemer profvoetballer rondlopen tekenden topvoetballer verloopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi