Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV wil nog dit seizoen 30% van aandelen verkopen aan drietal bedrijven om miljoenen binnen te halen'

1 juli 2015 07:19

PSV wil volgens het Eindhovens Dagblad de plannen doorzetten om bedrijven aandelen in PSV te laten nemen om miljoenen euro's te genereren voor doorontwikkeling van de club. PSV deed het idee op aan de hand van de financieringsconstructie bij Bayern Munchen (zie eerder bericht).

PSV zou 3 porties van ongeveer 10 procent willen verkopen aan 3 partijen en praat daarover om te beginnen de komende weken met Philips. Met de miljoenen euro's die dat zou moeten opleveren zou PSV investeringen in het stadion en De Herdgang kunnen doen, aangezien leningen onder normale voorwaarden op de markt nauwelijks meer mogelijk zijn. Het zou gaan om constructies met een looptijd van 10 jaar. Via constructies met opties kan die club het belang weer terugkopen of kunnen de bedrijven de aandelen weer verkopen aan de club. Zowel voor het merk als ook financieel zouden de constructies interessant kunnen zijn voor bedrijven.

Meer: Eindhovens Dagblad
Meer: Voetbal International




Tags

constructies bayern doorontwikkeling financieringsconstructie genereren herdgang porties terugkopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage