Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet genomineerd voor titel maatschappelijk speler van het jaar 2015

27 juli 2015 10:11 - maatschappelijkspeler.nl/

Jeroen Zoet is samen met Jordan Botaka (Excelsior) en Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) genomineerd voor de titel van maatschappelijk speler van het jaar 2015.

De Eredivisie en de VriendenLoterij, als Maatschappelijk Partner, vinden het belangrijk dat voetbal bijdraagt aan een sterkere samenleving. Vanuit deze gedachte heeft de Eredivisie het initiatief genomen om een prijs van 50.000 euro uit te reiken aan de Eredivisie speler die zich op bijzondere en onderscheidende wijze heeft ingezet voor een sterkere samenleving. Deze 50.000 euro mag de winnende speler inzetten voor een maatschappelijk project naar keuze. Dit kan een project van zijn club zijn maar ook bijvoorbeeld een goed doel waar zijn sympathie naar uit gaat.

In 2011 is deze prijs voor het eerst uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar gala aan Giovanni van Bronckhorst. In 2012 was Tim Gilissen (NAC Breda) de winnaar, in 2013 Siem de Jong van Ajax en vorig jaar won Deniz Türüç (Go Ahead Eagles).

Door op jouw favoriete speler te stemmen kun je hem helpen om zo al één stem in het juryrapport te krijgen. De jury bestaat verder nog uit 4 andere personen. Deniz Türüç (winnaar van 2014), Alex Tielbeke (directeur Eredivisie CV), Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij) en Jaap de Groot (Chef sport Telegraaf).

Wanneer jouw favoriete speler de publieksstemming heeft gewonnen, heeft hij nog maar 2 andere stemmen nodig in het uiteindelijke juryrapport om deze prijs te winnen. Daarnaast verloot de Eredivisie fantastische prijzen zoals twee arrangementen voor het speler van het jaar gala waar vele bekenden (oud) spelers aanwezig zullen zijn en je de winnende speler waarop jij hebt gestemd ontmoet. Bovendien maak je kans op wedstrijdshirts, officiële Eredivisieballen en nog meer prijzen.

Jeroen Zoet: “Het geeft mij een fantastisch gevoel om in mijn functie als voetballer een ander een fijne dag te bezorgen.”

Toen PSV op zaterdag 18 april de landstitel veroverde door sc Heerenveen te verslaan, was doelman Jeroen Zoet een van de spelers die de ernstig zieke Sem meenamen in de feestvreugde. Samen met Jeffrey Bruma en Adam Maher bezorgde de doelman Sem een onvergetelijke dag door hem de enige echte kampioensschaal te tonen. Het is Jeroen ten voeten uit. Ondanks zijn jonge leeftijd, Jeroen is nog altijd pas 24 jaar, is hij een voorbeeld voor velen. Die voorbeeldfunctie vervult hij met verve. Jeroen: “Het geeft mij een fantastisch gevoel om in mijn functie als voetballer een ander een fijne dag te bezorgen.”

Niet alleen is de PSV-doelman een veel geziene gast bij de verschillende maatschappelijke evenementen van PSV, ook zet hij zich in als ambassadeur voor de stichting Spieren voor Spieren. In die rol kwam hij in contact met Bram de Caluwé, een zesjarige supporter die lijdt aan een zeldzame spierziekte. “Onze eerste ontmoeting kan ik me nog heel goed herinneren. We namen samen een clip op waarin te zien was dat voetballen mij makkelijker afgaat dan Bram, terwijl hij zich weer veel beter kan voortbewegen in een rolstoel dan ik. Het is geweldig om te zien hoe positief Bram ondanks zijn beperking steeds is.”

Samen met zijn moeder en oom nam Jeroen onlangs tijdens zijn zomervakantie deel aan de Spierathlon. Zwemmen en fietsen voor het goede doel. “Ik heb geen moment getwijfeld toen ik werd gevraagd om samen met Bram mee te doen. Het was een geweldig evenement om mee te maken en een zeer geslaagde dag. Het was vooral heel speciaal om alles samen met Bram te doen en zoveel geld op te halen voor dit geweldige doel.” Jeroen is alvast enorm trots op zijn nominatie als ‘Maatschappelijk speler Eredivisie’. “Het is natuurlijk hartstikke mooi en speciaal om genomineerd te worden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor PSV dat zich erg breed inzet op het vlak van maatschappelijke betrokkenheid.”

Breng jouw stem uit: maatschappelijkspeler.nl

Meer op maatschappelijkspeler.nl/


Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie maatschappelijk bram zoet titel bezorgen deniz gala juryrapport project sem spieren turuc vriendenloterij afgaat ambassadeur arrangementen bekenden beperking bezorgde bijdraagt botaka bronckhorst bruma caluwe chef clip eagles eredivisieballen evenement excelsior fietsen geslaagde geziene gilissen groningen heerenveen jeffrey jong jordan kampioensschaal kieftenbeld landstitel maatschappelijkspeler maher maikel managing meenamen michiel nac nominatie onderscheidende ontmoet ontmoeting onvergetelijke oom publieksstemming reiken rolstoel spierathlon spierziekte sympathie telegraaf tielbeke tim verboven verloot verve vervult voorbeeldfunctie voortbewegen zesjarige zomervakantie zwemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

abonnementen albert antonh biden china chloroquine corona crockett definitie economie flitsphirips fox griepgolf huur james jong nederland nikiforov overbevolking piroe rigo romario sir sonny sparta tinus trestena trump uswilly wethoudervanjuine