Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: afgelaste wedstrijden mogelijk al volgende week doordeweeks inhalen

3 augustus 2015 15:58 - KNVB.nl

De KNVB meldt dat het in overleg zal gaan met burgemeesters en clubs over alternatieve speeldata voor de Eredivisie-wedstrijden die mogelijk verplaatst moeten worden vanwege de aangekondigde politieacties. Daarbij is het uitgangspunt van de KNVB om wedstrijden die verboden worden, zo snel mogelijk in te halen.

KNVB’s operationeel directeur Gijs de Jong: "Met name voor de fans en clubs is het vervelend dat het zover komt, maar we houden er serieus rekening mee dat er aankomend weekend wedstrijden niet doorgaan. Ook wij balen daarvan, want net als iedereen kijken we uit naar het moment dat de bal weer rolt in de Eredivisie."

De wedstrijden die niet verboden worden, blijven in het programma. Dat betekent in ieder geval dat Feyenoord – FC Utrecht op zaterdag 8 augustus gewoon doorgaat. Voor de overige wedstrijden gaat de KNVB in overleg, waarbij het uiteindelijk de burgemeesters zijn die beslissen of een wedstrijd doorgaat of niet. "Zonder op dit moment in detail te treden, zien wij mogelijkheden om de wedstrijden volgende week, doordeweeks, in te halen,” zegt De Jong. “We hopen voor die opties op medewerking van de burgemeesters en de politie, want anders krijgen we zeer onwenselijke situaties. Bijvoorbeeld dat wedstrijden op supportersonvriendelijke tijdstippen gespeeld moeten worden, zoals op een woensdagmiddag. Bovendien moeten we dan afwijken van onze sportieve uitgangspunten die we gebruiken bij het maken van het competitieprogramma."

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb doordeweeks afgelaste eredivisie inhalen jong verboden afwijken competitieprogramma feyenoord gijs onwenselijke operationeel politieacties rolt speeldata supportersonvriendelijke tijdstippen uitgangspunten utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt scmhenk sonny steemzen teze yonci zahavi