Afscheid Heintze in Kopenhagen; Denemarken verslaat Kameroen

17 mei 2002 22:50

Verslaggever: RvN

Jan Heintze heeft vrijdagavond in een mooie ambiance afscheid genomen van het Deense publiek als interlandspeler. Op het WK in Japan en Zuid-Korea zal hij zijn laatste wedstrijden spelen als international van Denemarken. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd kreeg Jan Heintze 4 minuten voor tijd onder luid applaus een publiekswissel. Voormalig PSV'er Niclas Jensen kwam voor hem in het veld.

Jon Dahl Tomasson besliste de wedstrijd door na een uur spelen een penalty binnen te schieten. Denemarken stond toen al op voorsprong door een eigen doelpunt van Mettomo van Kameroen. Mbami scoorde uiteindelijk een kwartier voor tijd nog de aansluitingstreffer.

PSV aanvaller Dennis Rommedahl stond in de basis en werd na 80 minuten gewisseld voor Jan Michaelsen. Kasper Bogelund kwam vrijdagavond niet in actie.