Eerste nederlaag van PSV dit seizoen in eredivisie: 2-1 bij Heracles

19 september 2015 21:37

PSV heeft in de zesde competitiewedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Heracles troefde PSV in Almelo met 2-1. Het was alweer het derde puntenverlies in vier uitwedstrijden.

PSV begon uiterst scherp en agressief aan de wedstrijd. Dat leverde onder meer de 0-1 voorsprong op. Al na anderhalve minuut kon Luuk de Jong achterwaarts binnenkoppen na een voorzet van Maxime Lestienne uit een vrije trap. PSV kreeg vervolgens nog diverse mogelijkheden om verder uit te lopen.

In het vervolg van de eerste helft verslapte PSV en nam Heracles het middenveld in handen. De thuisploeg won de meeste tweede ballen, PSV was niet scherp genoeg en te vaak te laat. Nadat Weghorst al op de paal had geschoten was het Fledderus die na moeizaam uitverdedigen van PSV met geluk de bal kreeg en vervolgens prachtig over doelman Jeroen Zoet heenschoot. Even later was het zelfs 2-1 toen Bruns buiten het strafschopgebied vrijkwam en de bal langs Zoet krulde.

Na rust moest PSV op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde het wel en bleef druk zetten. Tegen een compact Heracles creëerde het echter te weinig kansen. PSV kreeg wel twee uitgelezen mogelijkheden op de gelijkmaker. Op een paar meter voor het doel kopte Hector Moreno geheel vrijstaand binnen. Adam Maher schoot naast, waar hij doel had moeten treffen. Veel meer zat er niet in voor PSV, waardoor de eerste nederlaag een feit was.