Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerbrands roept fans om hulp niet op trappen te staan, PSV vreest grote boete UEFA

24 september 2015 17:56

De UEFA heeft PSV officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het blokkeren van de trappen door supporters tijdens de wedstrijd PSV - Manchester United. Dat meldt de club vandaag op haar website. Vorige boetes voor hetzelfde vergrijp werden bij elke overtreding verdubbeld. Een forse boete dreigt daarom nu. Nadat op meerdere manieren is geprobeerd de trappen vrij te houden, stelt PSV vast dat dit geen effect heeft gehad. Vandaar dat PSV actief is gaan optreden tegen supporters die tijdens de wedstrijden de trappen bezet houden.

De veiligheidseisen vanuit de UEFA en de KNVB verbieden dat er publiek op de trappen blijft staan. De UEFA handhaaft dit beleid al enkele jaren actief met sancties en in navolging daarvan heeft ook de KNVB aangegeven hier strenger op te gaan toezien. PSV kan in dit geval niet anders dan optreden tegen supporters die deze regel bij herhaling niet nakomen. Wie zich daarom niet aan de richtlijnen houdt riskeert een boete of zelfs een stadionverbod.

"Omdat PSV al een aantal boetes voor dit vergrijp heeft gekregen, houdt de UEFA dit streng in de gaten. In het kader van de veiligheid is het nu eenmaal verboden om tijdens wedstrijden op de trappen te staan. Controleurs krijgen de opdracht mee hier extra op te letten. Dat kost PSV veel geld", aldus Toon Gerbrands, die de fans oproept daarom tijdens wedstrijden niet meer op de trappen te gaan staan. "Volgens mij hebben onze supporters het beste met ons voor. Ze steunen ons door dik en dun en daarom hoop ik op begrip. Deze strijd kunnen we met PSV niet winnen. We hopen dat we dit probleem samen met de supporters kunnen oplossen."

Meer: PSV.nl
Tags

uefa gerbrands knvb vergrijp beschuldiging handhaaft herhaling kader nakomen oproept sancties stadionverbod streng strenger veiligheidseisen verbieden verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem berg brobbey costa dest dijk feyenoord frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman vitesse weghorst xavi