Kansloze nederlaag voor de Denen tegen Engeland; Afscheid Heintze

15 juni 2002 12:38

Engeland schakelde zaterdag Denemarken uit in de achtste finales van het WK. De Engelsen wonnen met 3-0, een stand die al bij rust was bereikt. De wedstrijd was eigenlijk al na een paar minuten beslist. Keeper Sorensen van Denemarken grabbelde bij een hoekschop en duwde de bal over de eigen achterlijn. Vanaf dat moment liepe de Denen achter de feiten aan. De Denen probeerden het nog wel, maar Engeland counterde nog voor rust naar een veilige 3-0 overwinning.

Kasper Bogelund stond niet in de basis, omdat Tofting op het laatste moment toch fit bleek. Na 5 minuten kwam hij alsnog in het veld voor de geblesseerde Helveg. De rechtsback maakte in het Verre Oosten veel indruk in de selectie van de Denen, hij speelde zich bijna in het elftal van Olsen. het WK bleek voor hem echter net tekort te duren.

Rommedahl stond in de basis, Heintze niet. De aanvoerder verloor definitief zijn plaats aan Niclas Jensen en heeft inmiddels zijn laatste interland voor Denemarken gespeeld.