Geweldig PSV-jaar 2015 ten einde met spectaculaire 3-2 op Zwolle

19 december 2015 21:43

PSV heeft het jaar 2015 afgesloten met een spectaculaire 3-2 zege op PEC Zwolle. Maxime Lestienne zorgde vlak na zijn invalbeurt voor de assist op de winnende 3-2 van Luuk de Jong.

Na een wat moeizaam begin kwam PSV in de zevende minuut al op voorsprong. En prachtige aanval belandde bij Hendrix die Locadia goed wegstuurde. Die ging goed door en gaf uitstekend voor, waarop Pereiro de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken. Binnen het kwartier was het 2-0 door een weergaloos doelpunt van opnieuw Pereiro. Hij werd in het centrum aangespeeld met een man in zijn rug, draaide zich pracht vrij en schoot vervolgens uitstekend binnen.

PSV leek een hele makkelijke avond tegemoet te gaan. PSV had verder uit kunnen lopen maar had pech met de arbitrage toen De Jong opzichtig werd neergetrokken in het strafschopgebied en later toen de Jong onterecht vanwege buitenspel werd afgevlagd. Toen de ploeg in de slotfase van de eerste helft gas terug nam ging het echter mis. Eerst kreeg Moreno ongelukkig een penalty tegen nadat hij de bal bij een sliding op zijn arm kreeg, een terechte beslissing overigens. Vervolgens zorgde Veldwijk met een goede loopactie en uitstekende goal ook nog voor de 2-2 kort voor rust.

In de tweede helft had PSV een overwicht. Het gaf niet al te veel weg, maar had zelf ook moeite aan veel kansen te komen. Luuk de Jong miste twee goede kansen op de 3-2 alvorens hij op aangeven van invaller Lestienne de 3-2 kon binnenkoppen. PEC moest daarna op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg maakte aanspraak op een penalty na een overtreding van Isimat op de rand van de zestien. Binnen of erbuiten, Higler zag geen overtreding en wuifde het weg.