Transparent
Inloggen
Sluiten

Cocu: 'winnen niet in onze cultuur ingebakken'

17 januari 2016 08:18 - NRC

NRC heeft dit weekend een uitgebreid interview met Phillip Cocu. De PSV coach geeft een kijkje in zijn eigen psyche en die van de Nederlandse voetbaltalenten en voetbalcultuur. "Wij deelden jarenlang alles met anderen, waarna zij zich hebben ontwikkeld. Maar het kan geen kwaad dat wij ook om ons heen kijken. We kijken graag naar technisch goede voetballers, maar het gaat ook om mentaliteit, intrinsieke motivatie. Zonder kwaliteit red je het niet, maar dat wil niet zeggen dat je het wel haalt als je dat wel hebt. Wat heb je ervoor over om te winnen? Ik denk dat daar veel winst te behalen valt voor Nederland, om die gedrevenheid aan te wakkeren."

"Op de training speel ik veel spelletjes met regels. Ik hou ervan als ze die regels optimaal gebruiken om een spelletje te winnen. Dat ze de mazen van de wet opzoeken en zeggen: maar dat heb je nooit gezegd, trainer. Het liefst heb ik ook nog dat ze de andere partij gaan zieken als ze gewonnen hebben. Dat herken ik uit mijn eigen periode. Na verlies op de training waren we helemaal ziek. Natuurlijk, ik wil ook mooi voetbal, maar aan het einde van de rit gaat het toch om winnen. En dat zit in veel culturen ingebakken, maar niet bij ons."

Lees het uitgebreide interview met Cocu op NRC.nl

Meer op NRC




Tags

cocu ingebakken nrc culturen deelden herken intrinsieke kijkje mazen motivatie nederland psyche voetbalcultuur voetbaltalenten wakkeren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage