Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV blijft overeind tegen FC Utrecht: 0-2 zege

7 februari 2016 18:37

Na de vrij kansloze bekeruitschakeling afgelopen donderdag tegen FC Utrecht bleef PSV zondag in de Galgenwaard wel overeind tegen FC Utrecht. PSV kwam in een goede eerste helft verdiend met 0-2 voor. In de tweede helft wist de ploeg de poort dicht te houden en de 0-2 over de streep te trekken.

Cocu had na de bekeruitschakeling de nodige aanpassingen in zijn elftal. Hij begon met een soort 5-3-2 systeem met een doorgeschoven Arias, Pereiro achter de spits en Jozefzoon op links. In een wedstrijd waarin beide ploegen compact begonnen kwam PSV op voorsprong. Het was Santiago Arias die met zijn aanvallender profiteerde en na een combinatie tussen Van Ginkel en De Jong voor de openingstreffer kon zorgen. Een paar minuten later was het Luuk de Jong die met ietwat geluk Marco van Ginkel in staat stelde de 0-2 te maken. FC Utrecht probeerde het wel, maar vond nauwelijks een gaatje in het compact staande elftal van PSV. Zelf kreeg PSV nog de mogelijkheden op meer ook. Aan beide kanten was er overigens een handsbal te noteren in het strafschopgebied.

Na rust ging FC Utrecht steeds meer druk zetten. Zonder de geblesseerde Jeffrey Bruma had PSV soms kunst en vliegwerk nodig. Veel echte kansen gaf het echter niet weg. Boymans was het dichtstbij een treffer met een kopbal op de lat. PSV hield stand, maar vergat teveel om zelf te voetballen. Daardoor kwam de ploeg steeds verder onder druk te staan. Pas in de slotfase kwam de ploeg er vaker uit en kreeg PSV de kansen om het definitief te beslissen.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht arias bekeruitschakeling compact ginkel jong boymans bruma cocu dichtstbij gaatje galgenwaard handsbal jeffrey jozefzoon kunst noteren pereiro poort santiago vergat vliegwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage