Transparent
Inloggen
Sluiten

Sørloth in de basis bij Groningen, Lindgren vraagteken, Mahi terug bij selectie

5 maart 2016 14:06

Na maanden van blessureleed keert Mimoun Mahi terug in de wedstrijdselectie van FC Groningen. Achter de naam van aanvoerder Rasmus Lindgren staat voor het duel in Euroborg een vraagteken. Michael de Leeuw begint tegen PSV op de bank.

Dino Islamovic, Abel Tamata en Desevio Payne zijn tegen PSV door blessures niet inzetbaar, Jarchinio Antonia behoort evenmin tot de selectie. Achter de naam van aanvoerder Rasmus Lindgren staat een vraagteken, zo laat Van de Looi weten. “Rasmus is ziek, maar had vandaag geen koorts. Hij is niet op het veld geweest en slechts even op de club. We gaan morgen kijken hoe hij er voor staat. Desevio Payne liep al een tijdje fysiek op het randje en heeft klachten in zijn heup en rug.”

Van de Looi kiest in het duel met PSV voor een andere bezetting op het middenveld. Hierdoor zal clubtopscorer Michael de Leeuw voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen niet in de basis starten. “Het is niet altijd zo dat je als trainer ontevreden bent over een speler, of deze onvoldoende heeft gepresteerd wanneer je iemand passeert,” legt Van de Looi uit.

“Deze keuze zal wellicht de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken. We hebben deze keer iets anders nodig.”

Van de Looi kondigde aan dat Alexander Sørloth in de punt van de aanval zal starten. De spits ondervond vorige week nog te veel hinder van de breuk in zijn hand, maar is inmiddels vrij genoeg om te spelen. “Alexander is onze eerste spits en hij heeft tegen Ajax gespeeld, maar kreeg in zijn invalbeurt tegen AZ weer te veel last van zijn hand, waardoor hij vorige week niet speelde. Deze week gaf Sørloth aan zich vrij te voelen en volle bak te kunnen gaan. Hij is onze eerste spits en zal dus starten.”




Tags

lindgren looi rloth vraagteken groningen mahi rasmus desevio leeuw michael payne abel antonia blessureleed clubtopscorer dino eredivisie euroborg evenmin fronsen heup islamovic jarchinio kondigde koorts mimoun passeert tamata wenkbrauwen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage