Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV richt partnerfonds op: Philips, ASML, De Mandemakers Groep, BrandLoyalty en VDL Groep brengen 30 miljoen in

8 juli 2016 12:14 - PSV.nl

Philips, ASML, De Mandemakers Groep, BrandLoyalty en VDL Groep hebben zich aangesloten bij het door PSV opgerichte partnerfonds. De vijf bedrijven stellen PSV samen dertig miljoen euro ter beschikking. De voorwaarden zijn voor alle partners gelijk. Het rentetarief bedraagt 1,5%. Dat bedrag bestaat deels uit nieuw kapitaal en deels uit herfinanciering van oude leningen. De KNVB, de stichting PSV en de vereniging PSV hebben dit innovatieve investeringsmodel goedgekeurd.

De middelen die de vijf ondernemingen ter beschikking stellen, worden aangewend voor de lange termijn ontwikkeling van PSV. “We gaan een deel van het geld gebruiken voor bijvoorbeeld het verbouwen en uitbreiden van de jeugd- en profsectie op De Herdgang en het aanpassen van het stadion”, licht algemeen directeur Toon Gerbrands toe. “We gebruiken het daarnaast ook om het eigen vermogen te verstevigen. We zijn geïnspireerd door de aanpak van Bayern München, waar ze door middel van aandelenuitgifte kapitaal hebben gegenereerd. Daar hebben wij niet voor gekozen. Bij ons gaat het om achtergestelde leningen. Onze terugbetalingsverplichtingen beginnen na tien jaar, maar we mogen ook al eerder aflossen. Vanzelfsprekend gaan we er in ons financiële beleid rekening mee houden.”

Gerbrands is blij met de betrokkenheid van de PSV-partners. “De banden met deze bedrijven zijn zeer hecht, dat blijkt nu wederom. Ze denken op een geweldige manier met PSV mee en zorgen er voor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is.”

Meer op PSV.nl




Tags

asml brandloyalty mandemakers partnerfonds vdl gerbrands kapitaal aandelenuitgifte bayern fundament herdgang herfinanciering investeringsmodel knvb profsectie rentetarief

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage