Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Super Cup duel tussen Ajax en PSV

10 augustus 2002 10:57

Verslaggever: RvN

PSV speelt zondag om 18.00 uur in de officiele seizoensopener, de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van Hulten. De wedstrijd zal live te zien zijn bij SBS6. De Super Cup is de eerste prijs van het seizoen, maar wordt vooral toch ook gezien als de generale voor de start van de competitie.

Statistisch gezien zou PSV de favoriet moeten zijn gezien de goede prestaties van PSV in de Arena en in de strijd om de Johann Cruijff Schaal in het verleden. Toch wordt Ajax door bijna iedereen gezien als de grote favoriet. Dat bevestigden Hiddink en Ronald Koeman ook in de voorbeschouwing op het duel, vanwege de goede voorbereiding die Ajax kende en de moeizame voorbereiding van PSV. Op deze momenten als Ajax door iedereen als favoriet wordt gezien is PSV in wedstrijden tegen Ajax echter altijd op zijn best en komt de vechtlust en teamspirit normaal gesproken bovendrijven.

Guus Hiddink liet weten dat de PSV selectie de prijsuitreiking na afloop van de wedstrijd om de Johann Cruijff Schaal niet zal boycotten. Harry van Raaij liet eerder weten daarover met de selectie te willen praten, nadat hij had besloten dat zowel het bestuur als de fans van PSV de wedstrijd zouden boycotten naar aanleiding van de vervoersproblemen die elk jaar met de gemeente Amsterdam ontstaan. De selectie zal het dus zondag in ieder geval helemaal alleen moeten doen, zonder de steun van de fans. Toch zal de Arena goed vol zitten. Er worden meer dan 40.000 bezoekers verwacht. De laatste week werden nog erg vele kaarten verkocht aan Amsterdamse fans. Daarnaast zijn zoals gebruikelijk veel kampioenselftallen uitgenodigd door de KNVB.

PSV zal zaterdag om 10.00 uur nog een training afwerekn onder leiding van Guus Hiddink, dan zal meer duidelijk moeten worden over de opstelling. De vermoedelijke opstelling van PSV op dit moment: Waterreus, B?gelund, Ooijer, Hofland, Bouma, Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Gakhokidze, Bruggink, Kezman. het elftal dus dat ook tegen hertha BSC zo uitkwam. Het spitsenduo zal zo goed als zeker dus bestaan uit Bruggink en Kezman, topscorer Vennegoor of Hesselink zal op de bank plaats moeten nemen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Bergd?lmo, Chivu, O\'Brien, Gal?sek, Van der Vaart, Maxwell, Van der Meyde, Mido, Sikora.

Meer op




Tags

hiddink voorbeschouwing arena boycotten bruggink johann kezman afwerekn bergd bestuur bevestigden bommel bouma bovendrijven brien chivu gakhokidze gal gelund gemeente generale hertha hesselink hofland hulten kampioenselftallen knvb koeman lmo maxwell meyde mido ooijer prijsuitreiking raaij rommedahl seizoensopener sek sikora spitsenduo stekelenburg teamspirit topscorer trabelsi uitkwam vaart vechtlust vennegoor vervoersproblemen vogel waterreus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage