Transparent
Inloggen
Sluiten

Boze fans zorgen voor uur vertraging Ajax-PSV

11 augustus 2002 15:35 - WWW.PSV.NL

Verslaggever: BvT

Circa 70 supporters van PSV verhinderden vanmiddag de eigen spelers lange tijd naar Amsterdam te vertrekken om daar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal VII te spelen. Bij de Herdgang werd een blokkade opgeworpen om zo de spelersbus tegen te houden. Pas even na vijven konden de spelers vertrekken, ondanks een eerdere toezegging van de fans om het om 16:00 voor gezien te houden. Het begin van de wedstrijd wordt nu verwacht om 19:00, een uur te laat.

Reden van de blokkade was om het protest tegen de verplichte buscombi, opgelegd door de Amsterdamse authoriteiten, kracht bij te zetten. De boycot, die het bestuur van PSV tegen de wedstrijd instelde (zowel bestuur als supporters zullen thuisblijven vanavond), verloor aan kracht toen bekend werd dat de spelers de prijsuitreiking niet zouden boycotten.

De wedstrijd zal nu veel later dan de aanvankelijk door PSV afgesproken 18:15 kunnen beginnen, waarschijnlijk om 19:00. Voorzitter Van Raaij en perschef Salazar bemiddelden op de Herdgang met de boze fans om dat te voorkomen, met de politie achter de hand. Maar uiteraard wilde PSV de situatie koste wat kost op een vreedzame manier oplossen.

Op de PSV Forums wordt momenteel live meegediscussieerd over de actie. Is dit een goede manier om het punt van de PSV-fans kracht bij te zetten of gaat het ten koste van PSV? Klik hier om de discussie te volgen.

Meer op WWW.PSV.NL




Tags

bestuur blokkade herdgang vertraging authoriteiten bemiddelden boycot boycotten buscombi circa instelde meegediscussieerd opgeworpen perschef prijsuitreiking protest raaij salazar toezegging verhinderden vii vijven vreedzame

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje