Transparent
Inloggen
Sluiten

Herfstdip door Champions League? 'die ervaring helpt ons uiteindelijk verder'

27 oktober 2016 19:45 - Volkskrant.nl

De Volkskrant heeft vandaag een uitgebreid interview met Toon Gerbrands over de moeilijke periode waarin PSV verkeert. De krant zocht uit dat slechts in 20% van de gevallen de landskampioen het jaar erna ook herfstkampioen wordt. De algemeen directeur gaf aan dat hem dat tot denken aanzet. Gerbrands vermoed dat het meer te maken heeft met de succesmode en daardoor een gebrek aan scherpte dan als gevolg van de extra belasting van de Champions League. Uit de meetresultaten van PSV blijkt dat PSV vorig jaar alleen in het duel tegen Ajax (na de verlenging tegen Atletico Madrid) fysiek werd beïnvloed door het CL-duel.

'Ons doel is om kampioen te worden, dat doel blijft overeind. De ervaring die de spelers in de Champions League opdoen, helpt ons uiteindelijk verder. Zij worden er betere voetballers van. Daarvan profiteren we na de winterstop. De kampioen moet na de winterstop vaak in de achtervolging. Dan staat er weer druk op en hebben de spelers de adrenaline in hun lijf die nodig is om optimaal te presteren,' zo stelt de algemeen directeur.

Meer: Volkskrant.nl

Meer op Volkskrant.nl




Tags

gerbrands herfstdip volkskrant achtervolging adrenaline atletico beinvloed belasting herfstkampioen lijf madrid meetresultaten scherpte succesmode verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage