Transparent
Inloggen
Sluiten

Invaller Siem de Jong schiet PSV naar zege op hekkensluiter: 1-0

10 december 2016 21:38

PSV heeft een verdiende maar opnieuw moeizame zege behaald tegen Go Ahead Eagles. Invaller Siem de Jong tikte halverwege de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd binnen.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer. PSV had een enorm overwicht. Hoewel er ruimte was in de muur die Go Ahead Eagles optrok, wist PSV daar nauwelijks van te profiteren. PSV moest het doen met twee grote kansen van Ramselaar en De Jong en een reeks schoten op doel.

Na een uur spelen bracht Cocu eerst Bergwijn en vervolgens Siem de Jong in. Met name de eerste bracht nieuw elan in een moeizaam opererend PSV. De aanvaller was met schoten ene paar keer gevaarlijk. In de 68ste minuut was het eindelijk raak. Na een goede pass van Brenet voorlangs kon Siem de Jong, goed doorgelopen naar de tweede paal, simpel binnentikken in een leeg goal.

In de slotfase zakte PSV om onverklaarbare redenen nog diep weg. De ploeg leed veel te veel balverlies en stond de tegenstander toe nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De Eagles kregen nog twee kansen ook, maar zover kwam het gelukkig niet.




Tags

jong eagles hekkensluiter balverlies bergwijn binnentikken brenet cocu doorgelopen elan muur onverklaarbare opererend optrok ramselaar tikte voorlangs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage