Ruime overwinning PSV; Eerste tegendoelpunt

21 september 2002 21:22

PSV wist zaterdagavond in Zwolle het plaatselijke FC Zwolle met 1-3 te verslaan. Mateja Kezman wist in de eerste helft een van de vele kansen van PSV te verzilveren voor de 0-1. Na rust kreeg PSV het nog even benauwd toen slordig balverlies leidde tot de 1-1 via Promes. Dat betekende het eerste tegendoelpunt in de Nederlandse competitie. PSV zette vervolgens via doelpunten van opnieuw Kezman en Vennegoor of Hesselink orde op zaken in Zwolle.

De Braziliaan Leandro maakte zijn debuut in de basis van PSV. Hij was met name voor rust bij veel kansen betrokken en was verantwoordelijk voor de assist waaruit Kezman scoorde. De Braziliaan was door Guus Hiddink links op het middenveld geposteerd.

PSV blijft aan de leiding van de Eredivisie. De concurrenten Ajax (2-3 in Roosendaal) en Feyenoord (2-0 thuis tegen De Graafschap) wonnen ook en blijven PSV daardoor op de hielen volgen. Ajax is net als PSV nog zonder puntverlies maar heeft een minder doelsaldo. Feyenoord volgt op twee punten.