PSV fouten keihard afgestraft; 0-4 verlies in Eindhoven

25 september 2002 22:38

Verslaggever: RvN

PSV verloor woensdagavond in het eigen Philips Stadion met maar liefst 0-4 van Arsenal. De fouten van de ploeg werden keihard afgestraft door de Britten. Direct vanaf de aftrap verspeelde PSV het toen Vogel een bal weggaf en Arsenal via Gilberto op 0-1 kwam. PSV creeerde tegen een matig Arsenal vervolgens wel een aantal kansen op de gelijkmaker. Het zat met name de Joegoslavische topscorer Mateja Kezman niet echt mee. Guus Hiddink haalde na een half uur spelen Vogel al van het veld die balverlies bleef leiden. Zijn vervanger was de jonge Braziliaan Leandro die als aanvallende middenvelder ging spelen.

In de tweede helft ging Guus Hiddink alles of niets spelen. De geblesseerde Hofland werd in de rust vervangen door aanvaller Vennegoor of Hesselink. Met Kezman en Vennegoor of Hesselink in de spits en Bruggink en Leandro daar achter was van het normale combinatievoetbal van PSV geen sprake meer. PSV ging opportunistisch spelen en gaf daarmee achterin de ruimte weg. Belangrijker was misschien nog wel dat PSV door de ongewone opstelling, ondanks de vele aanvallers, geen echte kans meer creerde. Op het moment dat de tweede goal van Arsenal viel, opnieuw na balverlies van PSV, was PSV verslagen. Het team, dat volledig uit balans was, knakte en moest vervolgens toezien dat Arsenal via twee doelpunten van Henry nog naar 0-4 uitliep.